Seçim En Çok Onlara Yaradı

Ağrı'da, seçimlerin ikinci kez yapılıyor olması ve kente çok sayıda kişinin gelmesi en çok da ayakkabı boyayan çocukların yüzünü güldürdü.

30 Mart yerel seçimlerin, itiraz üzerine iptal edildiği Ağrı'da, pazar günü gerçekleştirilecek seçimler için çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor.
Seçim programları kapsamında kentte çok sayıda partili, bürokrat, gazeteci ve güvenlik güçlerinin gelmesi boyacı çocukların işini ikiye, üçe katladı.
Sokak sokak gezen çocuklar, ellerinde terlik, boya sandığı ve tabure yerine salça kutusu gibi malzemeler taşıyarak, vatandaşların ayakkabılarını boyayıp, cilalıyor.
Dörtyol Kavşağı'nda düzenlenen mitinglerde, partili ve polislerin ayakkabılarını boyayan çocuklar, hem okul harçlıklarını çıkarıyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor.
Boyacılık yapan çocuklardan 11 yaşındaki Fatih Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim dolayısıyla işlerin yoğun olduğunu belirterek, "Önceki gün sayın başbakanımız geldi, burada konuşma yaptı. Polis ağabeylerin ayakkabılarını boyadık. İşler iyi gidiyor. AK Parti ve BDP'den kente çok kişi geliyor. Biz de bunlar sayesinde para kazanıyoruz" diye konuştu.

Selçuk Yücel de bir önceki seçimde işlerin bu kadar yoğun olmadığını anımsatarak, "Seçim sayesinde para kazanıyoruz. İşlerimiz arttı" diye konuştu.

- "Özellikle miting günleri işler yoğun oluyor"
Mehmet Cancef de seçim çalışmaları başladığından bu yana iyi para kazandıklarını ifade ederek, "Hem ev ihtiyaçları için hem de okul harçlığı için para kazanıyorum. Hafta sonu çalışıyoruz. Hafta içi ise okuldan sonra ayakkabı boyamaya çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.
Seçim dolayısıyla kente gelenlerin ayakkabı boyattığını anlatan Cancef, "Özellikle miting günleri işler yoğun oluyor. Seçim sayesinde günde 35-40 civarında ayakkabı boyuyorum. Miting yerlerinde polisler ayakkabılarını boyatıyor" diye konuştu.

Çocuklardan Salih Aydın ise ayakkabıları 50 kuruşa boyadıklarını belirterek, "Zam yaptım, 75 kuruşa çıkarmıştım, para vermediler. Ben de yine 50 kuruştan boyuyorum. Seçim dolayısıyla işler arttı, çok para kazanıyorum. Günde 20-30 ayakkabı boyuyorum" dedi.

Selçuk Yücel isimli çocuk da 6. sınıfta okuduğunu ve aynı zamanda ayakkabı boyacılığı yaptığını anlatarak, "Mahalle, sokak, cadde geziyoruz. İnsanların yoğun olduğu yerlere gidiyoruz, ayakkabı boyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Yusuf Durmuş ise seçim zamanı işin çok olduğunu ifade ederek, "Ağrı'ya çok kişi geliyor. Biz de isteyenlerin ayakkabılarını boyuyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA