Simülatör Aracında Deprem Tatbikatı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ilkokul öğrencileri için simülatör aracında deprem tatbikatı düzenledi.

Araçta oluşturulan güvenli ve güvensiz odalara alınan öğrencilere 7,4 büyüklüğünde deprem yaşatıldı.
AKUT, Ak Sigorta’nın iş birliğiyle ilkokul öğrencileri için simülatör aracında deprem tatbikatı düzenledi.

2010 yılında başlatılan ve 5 yıllık kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan ‘Hayata Devam Türkiye’ projesinin 5. ve son etabı Sakıp Sabancı Müzesi’nde başladı.

Tatbikata, AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki ve Ak Sigorta Genel Müdürü Uğur Gülen katıldı.

30 Mayıs’a kadar devam edecek olan proje kapsamında ilkokul öğrencileri için simülatör aracında deprem tatbikatı düzenledi.

1999 yılında yaşanan 7,4 büyüklüğündeki Marmara depremi ilköğretim öğrencilerine yaşatılarak depremin önemine dikkat çekilmek istendi. Güvenli ve güvensiz olmak üzere iki oda oluşturulan simülatör aracında 7,4 büyüklüğünde oluşturulan depremde öğrencilere yapmaları gerekenler anlatıldı.

AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki amaçlarının toplumu afetlere karşı bilinçlendirmek olduğunu belirterek, “Ne kadar afete maruz kalırsak kalalım hayat devam edecek. Acil durum afetinde kötü bir durumda sigorta ile hayata normal şartlarda devam edebilirsiniz. Toplumun her kesiminde güvenli yaşam hakkında daha donanımlı olmasını istiyoruz. Burasının afetlere dayanıklı Türkiye olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Ak Sigorta Genel Müdürü Uğur Gülen ise sigortanın önemiyle ilgili, “Afetlerden sonra malımızın da korunması lazım. Hayatımızı devam ettirecek üründe sigortadır. Bunlardan bir tanesi olan zorunlu deprem sigortası. Türkiye’de 20 milyon konut bulunuyor. Bunun 6 milyonunun sigortaya sahip olduğunu biliyoruz. Türkiye gibi afet oranının yüksek olduğu bir ülkede bu oranın yüksek olmasını bekleriz” dedi.

Kaynak: İHA