Kılıçdaroğlu'ndan MÜSİAD'a ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yaptığı görüşmeler çerçevesinde MÜSİAD’ı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu'ndan MÜSİAD'a ziyaret
Sütlüce'deki MÜSİAD Genel Merkezi'ne gelişinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu, MÜSİAD Genel Başkanı Olpak karşıladı. Basına kapalı yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Olpak ve Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı yapılan ortak açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Birden fazla aday var bizim aday olmasını istediklerimiz var ama tabiki buna partinin partinin yetkili organları karar verecektir. Toplumun her kesiminin onay verebileceği bir Cumhurbaşkanı adayı belirlemek istiyoruz. İsimler bazında bir tartışma yapmadık yapmayı da doğru bulmuyoruz aslında. Meslek kuruluşlarından sivil toplum örgütlerinden bizim arzu ettiğimiz nitelikler seslendirilirse ki büyük ölçüde seslendiriliyor o niteliklere uygun bir Cumhurbaşkanı adayı belirlemek istiyoruz. Böylece adayımızın geniş halk kitleleri tarafından kabul edilen bir aday olmasını istiyoruz. Özel olarak bir tanımlamayı bu aşamada doğru bulmuyoruz."

Kılıçdaroğlu yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapacağı görüşmenin sorulması üzerine şu cevabı verdi:

"Herhangi bir isim dile getirmeyeceğiz. Sayın Bahçeli’yi dinleyeceğiz. Onun ve benim yaptığım temaslar var. Bunları aktaracağız. Büyük olasılıkla sayın bahçeli de aktaracak. Sayın Bahçeli gelecek nelerden bahsedecek bilmiyoruz. Ben de sizler gibi merak ediyorum."

MÜSİAD’A İLK ZİYARET


Bir gazetecinin, “İlk defa mı bir CHP Genel Başkanı ziyaret etti” şeklindeki sorusuna MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Evet ilk defa. Kendisine çok teşekkür ediyorum” cevabını verdi.

OLPAK: KONUŞMUŞ OLMAKTAN MUTLUYUZ

Nail Olpak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile genel konuları konuşmuş olmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Olpak, Türkiye'de yaşanan sorunun temelinde, kurallar ve kurumlardan ziyade zaman zaman kişiler ve olaylar üzerinde yapılan değerlendirmelerin duygusal sonuçları sebebiyle hata yapıldığını gördüklerini söyledi.

MÜSİAD'ın hazırladığı anayasa teklifi içerisinde halkın cumhurbaşkanı adayı önerisinin yer aldığına değinen Olpak, devlet ve siyasi partilerin yanı sıra kendilerinin de bunun doğru olacağını düşündüklerini söyledi.