Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Niğde'de Açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 12 yıllık dönemde her türlü darbe girişimlerine rağmen, Hükümetin geceli gündüzlü çalışmalarını engellemek isteyenlere rağmen yine de dimdik ayakta durduklarını belirterek, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dimdik ayakta durdu. Birilerinin yaptığı gibi zorda kaldığımda şapkamı alır giderim demedi" dedi.

1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçim öncesi Bağlama beldesinde vatandaşlara hitap eden Elvan, kendisinin de Orta Anadolu çocuğu olduğunu belirterek, 2002 yılında yola çıktıklarında, halkı devletle bütünleştireceklerini, halkın sesi olacaklarını söylediklerini ifade etti.

Her türlü vesayete "hayır" dediklerini vurgulayan Bakan Elvan, şunları kaydetti:
"Halkın, vatandaşın önceliği bizim önceliğimiz olacak dedik. Biz milletin efendisi olmayacağız, milletin hizmetkarı olacağız dedik. Son 12 yıllık dönemde her türlü darbe girişimlerine rağmen hükümetimizin geceli gündüzlü çalışmalarını engellemek isteyenlere rağmen yine de hükümetimiz dimdik ayakta durdu. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dimdik ayakta durdu. Birilerinin yaptığı gibi zorda kaldığımda şapkamı alır giderim demedi. Sizler için çalıştı. Gecesini gündüzüne verdi. Sizin bizlere vermiş olduğunuz emaneti, hiçbir zaman yere düşürmedik. Emanetinizi hep başımızın üstünde tuttuk."
- "Biz o hortumları kestik"
Elvan, AK Parti'yi yolsuzlukla suçlayanlara karşılık Türkiye'yi 3. kat büyüttüklerini belirterek, "Son 12 yılda Niğde ilimize tam 6 katrilyon yatırım yaptık. 79 yılda yapılandan daha fazlasını biz 12 yılda yaptık. Sizler için yaptık. Bizleri yolsuzlukla suçlayanlar, hortumculukla suçlayanlar bizim yaptıklarımıza baksınlar. Biz o hortumları kestik, biz o yolsuzlukların önüne geçtik ve sizin paranızı yatırımlarla geri iade ettik. Bizim diğer partilerden farkımız bu" dedi.

Sadece ulaştırma alanında 12 yılda 172 katrilyon yatırım yapıldığını, geçmişte 1 milyar dolar para alabilmek için neler çekildiğini anımsatan Elvan, şöyle devam etti:
"Ama bugün biz yardım alan bir ülke değil, yardım eden bir ülkeyiz. Somali'de, Filistin'de, Arakan'daki kardeşlerimize destek veren bir ülkeyiz. Yılda tam 2. milyar dolar dışarıdaki kardeşlerimize yardım gönderen bir ülkeyiz. Biz güçlü bir ülkeyiz. Ülkemizi güçlü bir Türkiye haline getirdik, sizlerin desteğiyle daha da güçlü hale getireceğiz."
- "Türkiye'yi şantiyeye çeviren Menderes'i astılar"
1950-1960 yıllarındaki dönemin Başbakanı Demokrat Partili Başbakan Adnan Menderesi'n yapmış olduğu yatırımlardan rahatsızlık duyanlar olduğunu, onu yolsuzlukla suçladıklarını anımsatan Elvan, "Türkiye'yi şantiyeye çeviren Menderes'i astılar, yapmış olduğu yatırımlardan rahatsız oldular, itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Onu yolsuzlukla suçladılar. O Türkiye'nin dört bir yanını şantiyeye çevirmişti. Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal dönemi geldi. Türkiye'de ikinci büyük hamle başladı.

Özal'dan da rahatsız oldular. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldi. Ondan da rahatsız oldular. Yapmış olduğu yatırımlardan, o mega projelerden rahatsız oldular. Başbakanımızı da itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Başbakanımızı da yolsuzlukla suçlamaya çalıştılar. Ama 30 Mart'ta gördünüz. Liderimiz gereken cevabı verdi. Başbakanımızın o dik duruşu, sizlerin güçlü desteğiyle inşallah Türkiye büyümeye gelişmeye devam edecek. Allah Başbakanımızdan ve sizlerden razı olsun" diye konuştu.

Bakan Elvan, Bağlama beldesindeki miting öncesi Vali Necmeddin Kılıç'ı ziyaret etti.
30 Mart yerel seçimlerinde Niğde'nin Çiftlik ilçesine bağlı Bağlama beldesinde seçimler, 2 zihinsel özürlüye oy kullandırdığı gerekçesiyle iptal edilmişti. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP Belediye Başkan adayı Muammer Afşar 570, MHP'nin adayı Murat Karakuzu 568 oy almıştı.
Kaynak: AA