Sahte Gözlükler Piyasa Çıktı!

Şanlıurfa'da hava sıcaklığının artmasıyla birlikte uyanık seyyar satıcılar sahte güneş gözlüğü ve dereceli gözlük satmaya başladı.

Sahte Gözlükler Piyasa Çıktı!

Türkiye genelinde hava sıcaklığının en yüksek olduğu illerden biri olan Şanlıurfa'da uyanık seyyar satıcılar sahte gözlük satmaya başladı.

Gözlüklerin tanesini 5 TL'den vatandaşlara satan seyyar satıcılar, insan sağlığını hiçe sayarak satışlarını sürdürürken, gözlükçü ve optikçiler ise halkın göz sağlığının 5 TL ile oynanmasından dolayı şikayetçi. Seyyar satıcılar vatandaşların sahte olduğunu bilmesine rağmen aldıklarını belirterek kendilerinin de ekmek parası için bu işi yaptıklarını söylediler.

Optik ve Gözlükçüler ise, "Bir güneş gözlüğü en ucuzu 80-90 TL'den başlıyor, hiç 5 TL sokakta satılan gözlükten bir olur mu? İnsan canı bu kadar ucuz olmaz yetkililerin buna önlem alması gerekiyor" diyerek vatandaşların kandırılmamasını istediler.

Öte yandan sahte güneş gözlüğü alan vatandaşlar ise, ucuz olduğu için sokakta seyyar satıcılarından gözlük almak zorunda kaldıklarını ifade ettiler.
Kaynak: İHA