(özel Haber) Soma İle Acıları Yeniden Tazelendi

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde, 2010 yılında hayatını kaybeden maden işçisi Orhan Tekdemir’in ailesinin acısı Soma'daki maden faciasıyla yeniden tazelendi.

(özel Haber) Soma İle Acıları Yeniden Tazelendi

40 yaşındaki Orhan Tekdemir, 2010 yılında maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybetmişti. Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 284 maden işçisinin hayatını kaybettiği kaza nedeniyle Tekdemir'in ailesi yeniden o günleri yaşadı. Televizyonun başından ayrılmayan Tekdemir ailesi, maden faciasındaki gelişmeleri dakika dakika izlerken, içeride olduğu tahmin edilen işçilerin de sağ kurtulması için dua ediyor


3 KEZ ÖLÜMDEN DÖNDÜ 4'ÜNCÜSÜNDE ÖLDÜ
10 yıl boyunca maden işçisi olarak çalışan Orhan Tekdemir’in çalıştığı süre içerisinde 3 kez ölümden döndüğünü anlatan üç çocuk annesi 41 yaşındaki Saniye Tekdemir, “Uyarılara rağmen çocukların eğitim masrafını karşılamak için devam çalışmaya devam etti. Madende çalışmanın tehlikeli olduğunu hep söylerdi. Eşim madende çalıştığı dönemde 3 kez göçük altında kalarak ölümden döndü. Amirleri 'Orhan Allah’ın hakkı 3'tür ve sen 3 kez göçük altında kaldın. Bir daha böyle bir kaza olursa ölebilirsin' uyarılarına rağmen çalışmak zorunda olduğu için madenlere gitmeye devam etti. Maalesef öyle de oldu ve 4'üncü kez kaldığı enkazın altından bu kez kurtarılamadı” şeklinde konuştu.

“SOMA’DAKİ ÖLÜMLER İÇİMİZİ YAKTI”
Soma’da meydana gelen maden kazasının ardından haber bültenlerini seyrederken aynı acıyı tekrar yaşadıklarını ifade eden Tekdemir, “Eşimi 4 yıl önce kaybettim. Ama şimdi acım yeniden tazelendi. Her baktığımda tansiyonum yükseliyor. Komşularım haberleri izlememem gerektiğini söylüyor. Maalesef ateş düştüğü yeri yakıyor. Onların halinden en iyi bizler anlarız. Buradan devlet yetkililerine seslenmek istiyorum. Eşim öldükten sonra çocuklarıma ben bakmak zorunda kaldım. Çocuklarımın üçü de okuyor. Burs verilmesini istiyorum. Umarım sesimizi duyarlar ” dedi.

“HER CENAZE BABAMI HATIRLATTI”
Maden kazasında hayatını kaybeden Orhan Tekdemir’in 17 yaşındaki oğlu Muhammet Tekdemir de, Soma’da yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını ifade ederek, “Aynı acıyı bizler de yaşadık. Oradan çıkarılan her cenaze bana babamı hatırlattı. Ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” diyerek duygularını anlattı.
Kaynak: İHA