İsteksiz Olduğu İçin İş Yerine Gitmedi, Faciadan Kurtuldu

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde yaşayan maden işçisi Ali Dede, isteksiz olduğu için Manisa'nın Soma ilçesindeki iş yerine gitmeyince faciadan kurtuldu ancak hayatını kaybeden arkadaşlarına üzülüyor.

İvrindi ilçesi Çiçekli Mahallesi'nde yaşayan Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıldır maden işçisi olduğunu, son bir senedir de Soma'daki ocakta çalıştığını söyledi.

Olay günü başından geçenleri anlatan Dede, şöyle konuştu:
"O gün sabah çok erken saatte yatağımdan kalktım ancak üzerimde isteksizlik vardı. Yatağın üzerinde biraz oturdum. Eşim Meryem, 'İşe gitmeyecek misin?' dedi.

Ben de gitmek istemediğimi söyledim. 'İyi, sen bilirsin, tamam o zaman yat' dedi.

Bunun üzerine uyumaya devam ettim. Saat 11.00 civarında uyandım. Sağlık raporu aldım ve arkadaşlarımla sohbet etmek için kahvehaneye gittim. Öğleden sonra bu olayı duydum ve şoke oldum. Ufak çaplı bir olaydır diye düşünüyordum ama çok büyükmüş. Birlikte çay, kahve içtiğimiz, ekmek yediğimiz arkadaşlardan, akrabalarımdan vefat edenler oldu. Çavuşlarımız vefat etti. Onlar ve aileleri için çok üzülüyorum."
Faciayı duyduğunda kendisini sanki oradaymış gibi hissettiğini dile getiren Dede, büyük korku yaşadığını belirtti.

İş yerine gitse maden ocağından çıkarılan cesetlerden birinin de kendisine ait olabileceğini düşündüğünü kaydeden Dede, "Allah'ın takdiri. O gün işe gitmek istemedim ve gitmedim, rapor aldım. Olaydan sonra da maden ocağına gitmedim ve arkadaşlarımı aramaya hastaneye gittim" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA