Ekonomi Bakanlığı Kobi ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Sazak Açıklaması

Ekonomi Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Emrah Sazak, medikal sektörünün dünya ticaretinden aldığı payın sürekli arttığını belirterek, "Bu trendi iyi takip etmemiz lazım" dedi.

Sazak, İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde (İvedik OSB) Ulusaraarası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projesi kapsamında düzenlenen "Tasarım Danışmanlığı Açılış ve Bilgilendirme Toplantısı"ndaki konuşmasında, günümüzde fiyat yerine tasarımla rekabet etmenin önemli olduğunu söyledi.

Medikal sektöründe ithalatın ihracattan fazla olmasının cari açığı olumsuz etkilediğini dile getiren Sazak, "Bu makası kapatmamız lazım. Bunun yolu yeni ürün geliştirmekten geçiyor. Sağlık harcamaları artış gösteriyor. Bu yüzden medikal sektörünün dünya ticaretinden aldığı pay artıyor. Bu trendi iyi takip etmemiz lazım" diye konuştu.

İnovasyonun artık herkesin kullandığı bir kavram olduğunun altını çizen Sazak, Bakanlık olarak katma değeri yüksek sektörlerin geliştirdiği projelere pozitif ayrımcılık yaptıklarını, medikal sektörünün de böyle bir sektör olduğunu anlattı.
Toplantı çerçevesinde Bakanlık ve İvedik OSB'nin işbirliği ile bölgedeki medikal firmalarına endüstriyel ürün tasarımı konusunda danışmanlık desteği verilerek, ihracat konusunda firmaların rekabet güçlerinin artırılması amaçlanıyor.
Kaynak: AA