Kanser Olan Babalarını Tedavi Ettirmişler

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden ve Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine cenazeleri getirilen Süleyman (40) ile Yüksel Akcan (35) kardeşlerin, kanser olan babalarını tedavi ettirdikleri öğrenildi.

Faciada yaşamını yitiren işçilerden Akcan kardeşler ile Davut Ağız'ın (35) cenazeleri Tavşanlı ilçesine bağlı Balıköy beldesindeki Avcılar köyüne getirildi.

İki oğlunu maden kazasında kaybeden baba Mustafa Akcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soma'daki maden kazasını bir arkadaşının telefonla haber verdiğini belirterek, televizyondan olayı öğrendikten sonra, akşam namazını kılıp arkadaşıyla yola çıktığını anlattı.
Soma'ya gitmeden oğullarının cenazelerinin çıkartıldığını anlatan Akcan, şöyle konuştu:
"Kırkağaç'a götürmüşler ama bize söylemediler. Aradık durduk. Zaten içim sızlayıp duruyordu. Bana sabah söylediler. İki oğlum ve gelinimin erkek kardeşi Davut Ağız (35) hayatlarını kaybetmiş. Bir yıl önce kansere yakalandım. Beni oğullarım tedavi ettirdi. Hastalığımın ardından beni ayağa kaldırdılar ama kendileri gittiler. Aslında benim ölmem lazımdı. Oğullarım Soma'da çalışırken, büyük oğlum Süleyman'ın iki kızı Özlem (20) ve Özge (17), küçük oğlum Yüksel'in iki çocuğu Onur (12) ve Mustafa'nın (7) yaşadıklarına dayanamıyorum. Ben babamı kaybettiğimde, 7 yaşındaydım. Mustafa da şimdi 7 yaşında. Onlar beni teselli ediyorlar, bana 'ağlama o bizi görüyor' diyorlar."
Öte yandan faciada yaşamını yitiren Davut Ağız'ın da Dilara (10) ve Alperen (6) adında iki çocuğunun bulunduğu öğrenildi.
Kaynak: AA