Urla Bademler Köyü Kooperatifi, Ege Üniversitesini Ağırladı

Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü arasında geçtiğimiz yıl Haziran ayında imzalanan beş yıllık Bilimsel ve Teknik İşbirliği Protokolü kapsamında Ege Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirdi.

Urla Bademler Köyü Kooperatifi, Ege Üniversitesini Ağırladı
Toplantıya Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Ege Üniversitesi öğrencilerine staj ve iş alanları sağlanabileceğinin belirtildiği görüşmede üniversiteye hazırlanan gençlere meslek seçimleri için geziler düzenleneceği de belirtildi.

Urla konulu sempozyumun yapılmasına karar verildiği toplantıda Urla’nın çok fazla entelektüel göç aldığını söyleyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Urla Akademi projesiyle Urla’ya yerleşmiş bilim adamları, akademisyenler, iş adamları ve sanatçıların da yer almasını arzu ettiklerini ve bu sayede Urla için yararlı projeleri hayata geçirebileceklerini ifade etti.

DOĞAL YAŞAM KÖYÜ PROJESİ
Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve İzmir Büyükşehir’in işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Doğal Yaşam Köyü projesinin yapılacağı bölge gezildi. Büyük bir göletin olduğu bölgede daha önce hiç su olmadığını dile getiren Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever, Eski Bakan ve Bademlerli olan Mahmut Türkmenoğlu 4 kilometre uzaklıkta bulunan su kaynağından su getirerek Köyün sulu tarım’a geçmesini sağladığını söyledi.

Doğal yapının korunması kaydıyla üretim, eğitim ve öğretim alanları yapılarak, yaşayarak öğrenme kapsamında hobi alanları ve gerekli sosyal tesisler tasarlandığı belirtildi.

Yaşlıların da unutulmadığı toplantıda, yaşlılara yönelik projeler oluşturulması gerektiği ve buna yaşlı bakımı ile başlanacağı söylendi. Fakat yaşlı bakımının sadece sağlık açısından değil sosyal bakımında çok önemli olduğu vurgulandı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla sokaklarının renklenmesini istediğini ve çalışmalara başlanacağını söyledi.

Urla Belediyesi ve Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin katkılarıyla yapılması planlanan “sokaklar çiçek açtı projesi” ile, Urla sokaklarına rengârenk çiçekler dikilecek.
Kaynak: İHA