Durağan'da Esnafa Hijyen Eğitimi

Durağan ilçesinde faaliyet gösteren işletmelerin yönetici ve çalışanlarına hijyen eğitiminin verildiği bildirildi.

Durağan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Gültekin, gıda ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri ve çalışanlarına yönelik daha önce verilen portör muayene kartlarının, son çıkan iş sağlığı ve güvenliği yasası ile birlikte kaldırıldığını, bu kart sahiplerinin bir defaya mahsus olmak üzere hijyen eğitimlerine tabi tutulduğunu belirtti.

Eğitimlere ilçede faaliyet gösteren kahvehane, berber ve kuaförlerin temsilcileri ve çalışanlarının katıldığını ifade eden Gültekin, şunları kaydetti:
"Daha önce bu tür eğitimleri farklı işlerle uğraşan esnafımıza vermiştik. Şimdi ise belirttiğimiz gruptaki mesleklerde yer alanlara eğitim veriyoruz. Bu eğitimlere katılmayan ve belge almayan esnaflarımıza ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyide uygulanacaktır. Bu eğitimlerle katılmayan ve sertifikası olmayanlar belirlenen iş yerlerinde çalışamayacaklar. Bu nedenle hijyen eğitimlerini önemsiyoruz. Berber, kuaför, lokanta, kahvehane, çay ocakları, oteller, hamamlar, kasaplar, pazarcılar, ve belgesi olmayan fırın sahipleri ile bu iş yerlerinde çalışanlar hijyen eğitimini almak zorundadır."
Kaynak: AA