Durağan Orman İşletme Müdürlüğünde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Durağan Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan 66 kişiye İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği eğitimi verildi.

Durağan Orman İşletme Müdürlüğü Salonunda, İşletme Müdürü Murat Çalışgan'ın başkanlığında verilen eğitime, merkez şefi, iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı, muhasebe müdürü, işçi ve memur sendika temsilcilerinden oluşan İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulu üyeleri katıldı.

​ A Sınıf İş Güvenliği Uzmanı Orman Mühendisi Cahit Çetinel tarafından verilen eğitim sonunda personelin sertifika alacağı belirtildi.
Çetinel, 30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile 50 ve üzerinde kişinin çalıştığı yerlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin zorunlu olduğunu hatırlattı.
"Bizim görevimiz, herhangi bir alanda ve zamanda oluşabilecek tehlikeler için önceden tedbir alınmasını sağlamak ve oluşabilecek kaza ve hastalıkları önlemek amacıyla gerekli çalışmaları yapmaktır" diyen Çetinel, "İş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili yapılan bilimsel araştırmalara göre, iş güvenliğinde alınacak önlemlerin maliyeti, olası bir kaza veya meslek hastalığının gerçekleştikten sonraki maliyetinin yaklaşık beşte biri kadar olduğu kanıtlanmıştır. Bir diğer anlamda, önlemenin ödemekten daha ekonomik ve insancıl olduğu bir gerçektir" ifadesinde bulundu.
Kaynak: AA