Diyarbakır İl Taşkın Kurulu Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü tarafından 2014 yılı il taşkın koordinasyon toplantısı yapıldı.

Diyarbakır İl Taşkın Kurulu Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Diyarbakır ili sınırları içinde bulunan taşkın kontrol tesislerine ait işletme tebliği gereğince 2014 yılı toplantısının gerçekleştiği İl taşkın koruma toplantısına Diyarbakır Vali Yardımcısı Zafer Engin başkanlık yaptı. Vali Yardımcısı Zafer Engin başkanlığında gerçekleşen toplantıya DSİ 10. Bölge Müdür Yardımcısı M. Fırat Tutsi, İşletme ve Bakım Şube Müdürü M. Yaşar Ceylan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda DSİ 10. Bölge Müdürlüğü’nden İşletme ve Bakım Şube Müdürü M. Yaşar Ceylan tarafından yaşanan taşkınların sebepleri ve alınması gereken önlemler ile ilgili olarak sunum yapıldı.

Toplantıda Diyarbakır ili sınırları içerisinde sel baskınlarının can ve mal kaybına neden olmamasına, mevcut taşkın kontrol tesislerinin amacına uygun olarak işletilmesine, akarsu yataklarının korunmasına ve mevcut taşkın tesislerinin menfez ve köprülerinin gözden geçirilerek yetersiz kapasitede olanların yeniden projelendirilmesine karar verildi.

Ayrıca inşaatların bir an önce başlatılması için kurumların ve belediyelerin programlarını buna göre oluşturulmasına yönelik kararlar alındı. Bunun yanı sıra toplantıda, akarsu ve kuru dere yataklarında kum, çakıl ve benzeri maddelerin alınması ve işletilmesi faaliyetlerinin yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara göre yapılması kararı alındı.
Kaynak: İHA