Tepki İçin Crowe'a 2 Kilogram Acı Biber Gönderdi

Edirneli bir tatlıcı, "Nuh: Büyük Tufan" filminin dini kaynaklarla uyuşmadığı gerekçesiyle, başrol oyuncusu Russell Crowe'a ulaştırılmak üzere filmin dağıtıcı şirketine 2 kilogram acı sivri biber yolladı.

Edirneli badem ezmesi imalatçısı Arif Meriç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nuh tufanını anlatan ve yönetmenliğini Darren Aronofsky'nin yaptığı, Russell Crowe, Jennifer Connelly ve Emma Watson'nın rol aldığı filmin, Bahreyn, Katar gibi körfez ülkelerinde yasaklanmasına rağmen Türkiye'de gösterime girmesinden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Ünlü oyuncu Crowe'un yaz aylarında, Çanakkale savaşlarıyla ilgili çekeceği filme mekan bakmak için Edirne'ye geldiğini ve kendisine kentin dünyaca ünlü tatlılarını ikram ederek ağzını tatlandırdıklarını anımsatan Meriç, şöyle konuştu:
"Dünyanın neresinden gelirse gelsin Edirne'ye gelen her misafirimizin ağzını tatlandırıyoruz. Russell Crowe'un da ağzını tatlandırmıştık ancak son zamanlarda Nuh tufanıyla ilgili filmi Kur'an dışında anlatılmaya çalışıldığı için bizleri yaraladı. Dünyada yaşayan herkes birbirine saygılı olmak durumunda."
Meriç, Edirne ciğerinin "lezzet yoldaşı" olarak da bilinen ve sadece Karaağaç Mahallesi'nde yetişen 2 kilogram Edirne acı sivri biberini Crowe'a iletilmek üzre, filmin Türkiye'deki dağıtımını yapan şirkete kargo yoluyla gönderdiklerini vurguladı.
Acı biberde bir mana olduğunu ifade eden Meriç, mesajlarının uygun şekilde anlaşılacağına inandıklarını kaydetti.

Kaynak: AA