Bbp Lideri Destici, Karaman’da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde belediye başkanı adayı tanıtım törenine katıldı.


Sarıveliler Anıt Alanında yapılan aday tanıtım töreninde konuşan Sarıveliler Belediye Başkanı ve BBP Başkan Adayı Hayri Samur, göreve yüzde 60’a yakın oy oranıyla seçilmesinin ardından ilçeye hizmetler kazandırdıklarını söyledi.

Başkan Samur, “Bizde el ele gönül gönüle vererek, bugün Sarıveliler de ne yaptıysak ortadadır. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun da dediği gibi, biz hiçbir zaman fırıldak olmadık ve olmayacağız. Çünkü biz Allah’ın rızasını kazanmak için çalışıyoruz. Ne kadar hizmet etsek azdır. Sarıveliler de nelerin yapıldığını halkımız gördü” dedi.

Karaman’ın ikinci büyük ilçesi Sarıveliler’e girişimleri sonucu, 21 yıl sonra bir banka şubesinin açıldığını, TOKİ Konutlarının hak sahiplerine teslim edildiğini ve kentsel dönüşümün başladığını, 35 kilometrelik kanalizasyon yapıldığını, yeni belediye binası ve itfaiye aracı alımı gerçekleştiğini anlatan Samur, “Sarıveliler Belediyesine gelen ödenekle geçmiş borçlar, çalışan maaşları ve yakıt giderleri ödenebiliyor. Proje oluşturarak 7 milyon lira hibe aldık. 3 köyü mahalle yaparak ilçe nüfusunu 2 kat büyüttük. Desteklerinden dolayı Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan’a teşekkür ederim. Sarıveliler’e hizmet etmek iftihardır” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN ÇIKARLARI İÇİN SİYASET YAPIYORUZ”
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise, Sarıveliler’i kendi evleri gibi gördüklerini, burada büyük yakınlık duyduklarını söyledi.

81 ilin tamamında kendi adaylarıyla seçime gideceklerini hatırlatan Destici, Hazine’den seçim yardımı alamamalarının büyük bir adaletsizlik olduğunu savundu. İktidar ve ana muhalefeti eleştiren Destici, “Meydanlarda ne iktidar ne de muhalefet milletin sorunlarını konuşmuyor, kendi gündemlerini konuşuyor. Milleti parçalamaya, bölmeye yönelik sözler bahsediyorlar. Yerel seçimlerden sonra siyasi ahlak yasası çıkaracağım diyen ana muhalefetin lideri ağzına geleni söylüyor. Ben utanç duyuyorum bu yaşananlardan. Ben siyasetçileri siyasi ahlak ve nezakete davet ediyorum. TBMM’de her gün kavga yaşanıyor. Teklifimiz, bu meclis yenilensin, bu vekillerle açılmasın. Yerel seçimlerdeyiz ama yerel yönetimlerle ilgili hiçbir vaat konuşulmuyor. Varsa yoksa bir kavga ortamı. Ülkemizin çıkarları için siyaset yapıyoruz ve bu yolda devam edeceğiz. Yerel yönetimlerde görevi devraldığımız partilere eğer sizden 3 kat daha az hizmet ettiysek adayımızı çekeceğiz ve sizi destekleyeceğiz diyoruz ama çıt çıkmıyor” şeklinde konuştu.

Çalışkan ve dürüst belediye başkanları ile yollarına devam ettiklerini ifade eden BBP Genel Başkanı Destici, Sarıveliler’de adayları mevcut belediye başkanı Hayri Samur’un desteklenmesini istedi.

Törenin sonunda Hayri Samur, Mustafa Destici’ye günün anısına el dokuması bir kilim hediye etti.
Kaynak: İHA