Güvenlik Toplantısının İllegal Dinlenmesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin "Bu gerçekten büyük alçaklık, vatan hainliği bana göre. Yani ortam dinlemesi yaparak devletin en üstü bakanından, Genel Kurmayına ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanına kadar dinleyerek bunları Youtube'a düşürerek birilerine servis yapmak en büyük casusluktur. Vatan hainliğidir, alçaklıktır" dedi.

Eroğlu, mahalli seçim çalışmaları için geldiği Bolvadin ilçesinde esnafları ziyaret ederek, partisinin belediye başkan adayı Fatih Kayacan için destek istedi.
Daha sonra Çobanlar ilçesine giderken seçim otobüsünde AA muhabirine açıklama yapan Eroğlu, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili şöyle konuştu:
"Bu gerçekten büyük alçaklık, vatan hainliği bana göre. Yani ortam dinlemesi yaparak devletin en üstü bakanından, Genel Kurmayına ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanına kadar dinleyerek bunları Youtube'a düşürerek birilerine servis yapmak en büyük casusluktur. Vatan hainliğidir, alçaklıktır. Bunlar vatansever olamaz, vatan hainidir. Bunu lanetliyorum. Kim yapmışsa bunu mutlaka cezalandırılması gerekir. Hükümetimiz, devletimiz bunu mutlaka cezalandıracaktır. Bundan daha büyük vatana hainlik olamaz. Bunları lanetliyorum."
Youtube'a erişimin durdurmasıyla ilgili de konuşan Eroğlu, "Kanunsuz bir iş yapıldığı zaman kanunun gereği neyse o yapılıyor. Burada da millet menfaati söz konusudur. Herkesin de buna göre tavır alması lazım. Amerika'da böyle bir şey yapılsa, ne yapılıyorsa Türkiye'de de o yapılacak. Avrupa'da ne yapılıyorsa burada da o yapılacak" dedi.

Eroğlu, daha sonra Çobanlar ilçesine bağlı Kocaöz beldesi ve Çobanlar merkezde partisinin belediye başkan adayları için destek istedi.
Kaynak: AA