İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, " AK Parti ivmesini, liderimizin önünü kesip, bu istikrardan çıkarıp, Türkiye'yi bu rayına girmiş istikrarlı yönetimden çıkarıp, yine 90'lı yıllardaki gibi geçmiş yıllardaki gibi tarumar etmek, kaosa sürüklemek isteyenler sizin vereceğiniz oylarla, seçeceğiniz belediye başkanlarıyla ve onların sayılarıyla sizin yükselteceğiniz oy çıtalarıyla hizaya gireceklerdir" dedi.

Erzurum'un İspir ilçesindeki temaslarının ardından Pazaryolu'na hareket eden Ala, Maden Köprübaşı beldesinde kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşarak, selamladı.
Daha sonra Pazaryolu'na gelen Ala, AK Parti seçim koordinasyon merkezinin önünden halka hitaben yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini belirterek, kente yapılması gereken yatırımları yapmak mecburiyetinde olduğunu söyledi.

AK Parti hükümeti olarak yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Ala, şunları kaydetti:
"Ama AK Parti başka bir şey daha yaptı. Sizin yıllardır gönlünüzden koparak, 'biz manevi değerlerin kalesiyiz' diyerek, o muhafazakar adayları seçerek Ankara'ya gönderdiniz, öyle değil mi? Peki burada afra tafra dik durdular. Ankara'da dik durabildiler mi? Duramadılar. El pençe divan durdular, statükoyla ve müttefiklerle işbirliği yaptılar ya da beceriksizlikten şu söyleyediklerimi başaramadılar. Şimdi biz sizin bir evladınız olarak diyoruz ki siz oy verirken, en önemli şey sizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmanız, ayakta tutmanız, öyle değil mi? Yıllarca, on yıllarca bu ülkede çocuklarımız Allah'ın emrini yerini getiriyor diye, okula gidemedi, üniversiteye gidemedi. Bu ayıpla yaşadılar, bu ayıpla. Şimdi AK Parti'nin farkı ne? İşte bu ayıbı ortadan kaldırabilmiş olmasıdır."
Bakan Ala, "30 Mart akşamı sandıklar açıldığında, 'Türkiye'de şu kadar belediye başkanını kazandı, şu kadar oy aldı' dendiği an, yurt dışından bu saldırıları planlayanlar, onların işbirlikçileri, siz çok iyi bilirsiniz. AK Parti ivmesini, liderimizin önünü kesip, bu istikrardan çıkarıp, Türkiye'yi bu rayına girmiş istikrarlı yönetimden çıkarıp, yine 90'lı yıllardaki gibi geçmiş yıllardaki gibi tarumar etmek, kaosa sürüklemek isteyenler sizin seçeceğiniz oylarla, seçeceğiniz belediye başkanlarıyla ve onların sayılarıyla sizin yükselteceğiniz oy çıtalarıyla, hizaya gireceklerdir" diye konuştu.

Konuşmasının ardından, Ankara Caddesi üzerinde esnafı ziyaret ederek, istek ve sorunlarını dinleyen Ala, helikopterle Aşkale ilçesine gitti.
Kaynak: AA