İtalyan Şef Luigi Diotaitui’dan Hünkar Beğendi Tarifi

Ünlü İtalyan şef, yazar ve eğitmen Luigi Diotaitui ve Amy Riolo yeni yemek kitaplarının tanıtımını yapmak için Washington’daki The Al Tiramisu Restoran’da yemek severlerle bir araya geldi.

Luigi ve Riolo, tanıtım gecesinde Kasım ayında gerçekleştirecekleri on günlük Türkiye ve Yunanistan gezisi ile aralarında hünkar beğendinin de bulunduğu birçok Türk yemeğine ilişkin açıklamalarda bulundu.
İtalyan şef Luigi yemek kitabının kariyerindeki yolculuğu anlattığını ifade ederek, “Bu kitap içerisinde hayatımı ve yüzlerce tarifi barındırıyor. Gerçekten ilginç bir kitap” dedi.

Ödüllü şef Amy Riolo ise Luigi’nin sözlerine katılarak, “Bu kitap her yerde bulamayacağınız benzersiz tariflere sahip” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki sonbaharda Akdeniz’deki birçok mutfağı tanımak için gezi düzenleyeceklerini de belirten çift turlarına İstanbul’da başlayacaklarını belirtti.

Ekim ayında gerçekleştirecekleri geziyi dört gözle beklediğini belirten Luigi, “Geziyi dört gözle bekliyorum. Bu benim ilk Türkiye ziyaretim olacak. Birçok yemek tarifimiz Türkiye’den alınma orijinal tarifler. Oraya kendi tariflerimi götürmek ve bizim tariflerimiz ile oradaki tarifler arasındaki benzerlikleri görmek konusunda heyecanlıyım” dedi.

Öte yandan şefler gezi boyunca Osmanlı sultanlarına servis edilen yemeklerin de bulunduğu tarifler konusunda dersler verecek. Konu hakkında açıklama yapan aşçı Amy, hünkar beğendi yemeğine dair bilgiler vererek, “Gezimiz sırasında yapacağımız yemeklerden biri hünkar beğendi. Bu geleneksel Türk yemeği Sultan 4. Murat’tan sonra bu adla anılmaya başlanmıştır. Çok güzel olan bu yemeği sizin için de burada hazırladık. Patlıcan püresi, Türk peyniri ve üzerine konulan tereyağı ve domates ile kavrulmuş kuzu etiyle çok güzel oluyor” dedi.

Kitap tanıtım gecesine katılan birçok kişi de çiftin kitabını çok beğendiklerini ifade etti.

Beverly Firm adlı bir ziyaretçi açıklamasında, “Luigi’nin kitabındaki bazı tarifler denedim. Çok güzeldi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA