Akıl almaz kazalar MOBESE'de

Antalya’da meydana gelen trafik kazaları MOBESE kameralarına yansıdı.

Akıl almaz kazalar MOBESE'de
Antalya Emniyet Müdürlüğü Antalya Kent Güvenlik Yönetim Sistemi(KGYS-MOBESE) kentin muhtelif yerlerinde son üç ayda meydana gelen trafik kazalarının görüntülerini basınla paylaştı. Meydana gelen kazaların 6'sının motosiklet ve bisiklet, 5 tanesinin ise otomobil ile kamyonet kazası olduğu görüldü. Kazalarda yayaların kırmızı ışıklara uymadığı, motosiklet sürücülerinin ise kask takmadığı gözlendi. Otomobil kazalarının ise aşırı hız, dikkatsizlik ve kırmızı ışık ihlali nedeniyle meydana geldiği görüldü. Otomobil kazalarının aşırı hız, kırmızı ışık ihlali sonucu meydana geldiği görülürken, freni boşalan bir kamyonetin ise önündeki otomobillere çarpmamak için bariyerlere çarptığı gözlendi.

MOTOSİKLET KAZALARI
MOBESE'ye yansıyan kazalardan biri Konyaltı Sahili Akdeniz Bulvarı'nda meydana geldi.Yaya geçidinden geçen bir bisikletli, otomobilin çarpması sonucu havaya savrulurken, 75. Yıl Caddesi Sanayi Kavşağı'nda kırmızı ışıkta geçen bir motosikletli de bir otomobilin çarpması sonucu havaya savruldu. Kardeş Kentler Kavşağı'ndaki kazada ise yan yola girmek isteyen bir motosikletliye yine otomobile çarptı. Güllük Anafartalar Caddesi üzerindeki kazada da motosikletinin önünü kaldırarak hareket halinde olan bir sürücü, trafik işaretine çarpıp savruldu. Sürücü ve arkasında yolcu olarak bulunan kişiye şans eseri bir şey olmadı.

ELEKTRİKLE BİSİKLETE ÇARPTI
Fahretin Altay Caddesi'nde ise kavşağa aşırı süratli giren bir otomobil sürücüsü elektrikli bisikletiyle karşıya geçen kadının bisikletinin ön tekerleğine çarptı. Kazada kadın sürücü yere düşerken, elektrikli bisiklet hurdaya döndü.

REFÜJE ÇIKTI
Sampi Kavşağı'nda ise kavşağa hızlı gelen sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çıktı.

OTOMOBİLİN ALTINA GİRMEKTEN SON ANDA KURTULDU
Mevlana Kavşağı'ndan Lara istikametine geçen bir motosiklet sürücüsü yolda düşerek, hareket halindeki otomobilin altına girmekten son anda kurtuldu.Yine Mevlana Kavşağı'nda yaya geçidinden koşarak karşıya geçmeye çalışan bir yaya, otomobil çarpması sonucu havaya savruldu.

HIZ YİNE KAZA NEDENİ
Opera Kavşağı'ndaki kazada ise aşırı süratli iki otomobil çarpışırken, Yeşilırmak Caddesindeki kazada ise ışıkta bekleyen bir motosikletli aileye arkadan gelen otomobil süratle çarptı.
Kaynak: İHA