Yıldırım Belediyesi’nden 4-4’lük Sözleşme

Yıldırım Belediyesi, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Yıldırım Belediyesi’nden 4-4’lük Sözleşme

Yıldırım Belediyesi, belediye işçilerinden sonra sağlık personeliyle de sözleşme imzaladı. Yıldırım Belediyesi, 1 Ocak 2014 tarihinden geçerli olmak üzere Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası ile yeni bir toplu sözleşme imzaladı. Sözleşme gereğince mevcut maaşlara ilk 6 ay, ikinci, üçüncü ve dördüncü ay için yüzde 4 zam yapılacak. Bu sözleşme 25+4 kişiyi kapsıyor. Yıldırım Tıp Merkezi’nde çalışan 25 kişi ve Yıldırım Belediyesi çalışanlarının çocuklarına bakan 4 kreş öğretmeni ve uzmanları bu sözleşmeden faydalanacak.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası adına imza törenine Bursa Şube Başkanı Hasan Dervişoğlu, genel merkezi adına hukuk müşaviri Av. Kadir Atıcı, ile iş yeri temsilcisi Dr. Mehtap Uzel, Yıldırım Belediyesi adına Başkan Özgen Keskin ve çalışanlar katıldı.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk’ün direktif ve talimatları doğrultusunda her iki kesimin memnun olacağı bir sözleşmeyi imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Dervişoğlu, “Bu sözleşme dışında 2 yıllık yüksek okul mezunlarına her ay 100 lira, 4 yıllık mezunlara 200 lira ve 5 yıl ve üzeri lisans yapanlara 250 lira zam verilecek. Geçtiğimiz dönem 30 günlük olan ikramiye bu dönem 60 güne çıkarıldı” diye konuştu.

Kaynak: İHA