Türk Dünyası Yazarlar Birliği Üyeleri Vali Tuna’yı Ziyaret Etti

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "VI.

Türk Dünyası Yazarlar Birliği Üyeleri Vali Tuna’yı Ziyaret Etti
Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi"ne katılmak için Eskişehir’e gelen Türk Dünyası Yazarlar Birliğinin üyeleri; Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.
Heyette, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzayev, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu, KKTC Turnalar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emel Kaya, Doç Dr. Leniyara Selimova, 2013 yılı Türk Dünyasında Yılın Edebiyat Adamı ödülüne layık görülen Kazak yazar Tölen Abdik ve Ali Akbaş yer aldı. Ziyaret esnasında duygularını dile getiren Vali Tuna, bu sene "VI. Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi"ni, Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Tuna, Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Konseyi'nin 23 Ağustos 2012'de Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen "Eğitim, Bilim ve Kültür İş Birliği" toplantısında alınan kararla; Türk Dili Konuşan Ülkeler Yazarlar Birliği’nin Eskişehir’de imzalanan protokolle resmen hayata geçirildiğini belirtti.

Türk Dünyası Yazarlar Birliği’ne Eskişehir’de bir yer tahsis edeceklerini kaydeden Vali Tuna, ”Türk dünyasının yazarları artık Eskişehir’de kendilerine ait bir mekânda buluşabilecek, üretkenliklerini burada da inşallah güzel duygularla hoşça vakit geçirerek devam ettirecekler. Güzel eserler oluşturarak, Türk insanının ve Türk dünyasındaki tüm kardeşlerimizin hizmetine sunacaklar. Böyle bir kalıcı olaya ev sahipliği yaptığımız ve katkıda bulunduğumuz için biz de gurur duyuyoruz, bundan mutluluk duyuyoruz. Burada önemli ve kalıcı bir birlikteliğin de temelini atmış bulunuyoruz. Gerekli imzalar atıldı. Biz de TÜRKSOY’la beraber bu işin şahidi, görgü tanığı olarak imzalıyoruz. Hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Daha sonra protokolü imzalayan Vali Tuna, günün anısına heyettekilere 2013 TDKB anı tabağı hediye etti. TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov’da, Vali Tuna’ya 18. yüzyılda yaşamış Türkmenistanlı şair Mahtumkulu’nun TÜRKSOY tarafından bastırılan hatıra madalyonunu ve vefatının 100. yılında Türk dünyasının önemli ismi İsmail Gaspıralı adına yaptırılan anı tabağı takdim etti. Ziyarette ayrıca, Türk Dünyasında Yılın Edebiyat Adamı Ödülü’ne layık görülen Kazak yazar Tölen Abdik’de imzaladığı kitabını Vali Tuna’ya hediye etti.

Türk dünyasının değerli edebiyatçılarını Eskişehir’de ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını belirten Vali Tuna, valiliği ziyaretlerinden dolayı heyettekilere teşekkür etti.
Kaynak: İHA