Maliye Bakanı Şimşek'in Batman Ziyareti

Batman’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yıllardır savunmaya harcanan kaynakları çözüm süreciyle eğitime, sağlığa ve altyapıya aktarıyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Şimşek'in Batman Ziyareti

Bakan Şimşek Batman İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin söyleşi programına katıldı.

Programda konuşma yapan Bakan Şimşek, yıllardır savunmaya harcanan kaynakların çözüm süreciyle eğitime, sağlığa ve altyapıya aktarıldığını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Bakan Şimşek, beraberinde Vali Yılmaz Arslan ve AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen ile İmam Hatip Lisesi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nda Petrolspor alt yapı tesislerini ziyaret etti. İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen söyleşide öğrencilere seslenen Bakan Şimşek, en büyük önceliklerinden birinin eğitim olduğunu ifade ederek, geçmişte bütçeden en büyük payın savunmaya harcandığını, çözüm süreciyle kardeşliğin ve beraberliğin pekişmesiyle artık imkanların ve kaynakların çocukların geleceğine, eğitime ve sağlığa kullanıldığını belirtti.

Bakan Şimşek, bunun Türkiye için çok güzel gelişme olduğunu vurgulayarak, "Yıllardır savunmaya harcanan kaynakları çözüm süreciyle eğitime, sağlığa ve altyapıya aktarıyoruz. Allah'a şükürler olsun imkanlar artıyor ve biz bu imkanları insanımız için harcıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin bu ülkenin beşeri sermayeleri olduğunu kaydeden Şimşek, şöyle dedi:
"İnşallah bu çözüm süreci ile birlikte huzur hakim olacak, huzur olunca buralarda yatırım olacak yatırım olunca işsizlik sorunu çözülmüş olacak. Son yıllarda Türkiye’ye büyük yatırımcı ilgisi var. Batman’a da ciddi ilgisi var. Batman Organize Sanayi Bölgesi fabrikalarla doldu. Şimdi yer yok ama büyütüyoruz. Bunun için her şey bir birini etkiliyor. Burada huzur varsa, buraya yatırımcı gelir. Yatırımcı geldiğinde huzur artıyor. Çünkü iş aş imkanı artıyor. O nedenle hep birlikte çalışmamız lazım."
Konuşma sonrasında imam hatipli kız öğrencilerin isteklerini dinleyen Bakan Şimşek, esnaf ziyaretlerine başladı.

Batmanlı esnafları ziyaret eden Bakan Şimşek ve beraberindekiler daha sonra TPAO’da Petrospor alt yapısı için yapılan tesisi gezdikten sonra sporcularla sohbet ederek hatıra fotoğraf çektirdi. TPAO Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın Bakan Şimşek’e Petrolspor forması hediye etti.
Kaynak: İHA