Ganire Paşayeva’ya Fahri Hemşerilik Beratı” Verildi

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’ya Karabük Belediye Meclis kararı ile “Fahri Hemşerilik Beratı” verildi.

Ganire Paşayeva’ya Fahri Hemşerilik Beratı” Verildi

Düzenlenen törene Vali İzzettin Küçük, Vali Yardımcıları Erkan Çapar ve Tarkan Keskin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, TSO Başkanı Sedat Namal, Türkiye Emekliler Cemiyeti Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Belediye Meclis Üyeleri ile davetliler katıldı.

“Bir Millet, İki Devlet” anlayışıyla Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin gelişmesinde yoğun çaba sarf eden Türkiye Dostluk Gurubu üyesi Ganire Paşayeva yaptığı teşekkür konuşmasında “Çok yerleri gezdim ama Karabük hakkında yazdığım yazımda: Doğmaca Evim Gibi dedim. Karabük’ü gerçekten doğmaca evim gibi hissettim. Bana bu duyguları hissettiren insanlar sizlersiniz. Öz evlerini açarak, öz aileleri ile birlikte olmamızı sağlayarak gerçekten buranın kendi evimiz gibi hissettirdiniz. Bana verilen bu Fahri Hemşerilik Beratını büyük bir itimat olarak kabul ediyorum” dedi.

Azerbaycan-Karabük ilişkilerinin çok üst safhalara çıkacağına inandığını belirterek sözlerine başlayan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “ Kültürel ve ticari faaliyetler olarak ufak adımlarla başlayan bu ilişkilerin ileride Karabük’ün, Azerbaycan’ın önemli bir temsilciliğini yapacağı inancını taşıyorum. Hemşerilik Beratının Karabük için büyük hizmetlere yol açacağına inanıyorum. Bizim Azerbaycan ile bağlarımız ve gönül birlikteliklerimiz hiçbir zaman kopmadı. İlimizin tanıtımında çok büyük emeği geçen Paşayeva Hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Gönül birliği, huzur birliği ve oy birliği ile Beratın verilmesinde emeği geçen tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi
Fahri Hemşerilik Beratını vermek ve konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Vali İzzettin Küçük “Her gün değişik insanlarla tanışıyoruz ama bazı insanlar var ki ben bunu iyi ki tanımışım diyorsunuz. Ganire Hanımefendi öyle bir insan. Kendi şahsım ve Karabük için iyi ki sizi tanıdık, sizi tanımaktan şeref duyduk. Karabük’ün köylerine kadar gelerek bizlerle açılışlara katıldılar, 3 Nisan kutlamalarımızda değerli sanatçıları ile gelerek bizlere destek verdi. Ganire Hanımefendinin yüreği, Türk dünyasının birlik ve beraberliği için yanıyor. Bu anlamlı ve vefalı davranışları nedeniyle Belediye Başkanı Rafet Vergili beyefendi başta olmak üzere belediyemizin değerli meclis üyelerini, Karabük’e yakışan vefa örneğini gösterdikleri için tebrik ediyorum. Biz Ganire Hanımefendiyi zaten evladımız, kardeşimiz olarak hissediyorduk sadece onu tescillemiş olduk” dedi
Yapılan konuşmaların ardından Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’ya “Fahri Hemşerilik Beratı” Vali İzzettin Küçük ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından verildi.

Kaynak: İHA