Konya'daki 'Dedikodu' İle Aydınlatılan Cinayet

Konya'da 5 yıl önce "kayıp" başvurusunda bulunulan kişinin, darp edilerek öldürüldüğünün belirlenmesiyle ilgili yargılanan 4 kişi için müebbet hapis cezası istendi.

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet A, Hacer A, kardeşleri Abdurrahman A. ve Mehmet A. (37) ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, gerekli delillerin toplandığını belirterek Cumhuriyet savcısından mütalaasını istedi.
Maktul Kemal A'nın sürekli ağabeyi Mehmet A'nın merkez Selçuklu ilçesindeki evine giderek yengesi Hacer A. ile görüştüğünü, aralarında ilişki bulunması nedeniyle bu yaşananların dedikodulara yol açtığı belirten savcı, "Evde poşet içerisinde cep telefonu bulan Mehmet A, sadece Kemal A'nın numarasının kayıtlı olduğunu görünce neler yaşandığı sormuş, Hacer A. kendisine tecavüz ettiğini iddia etmiştir. Bunun üzerine Mehmet A, Hacer'in kardeşleri Mehmet ve Abdurrahman A'yı arayarak yaşananları anlatmıştır. Plan yapan 4 kişi Hacer A'ya telefonla maktülü aratıp eve çağırtmışlar, Abdurrahman ve Mehmet tarafından darp edilen Kemal A, başını kapıya çarpıp düşünce halıya sarılarak boş bir araziye atılmıştır" dedi.

Birçok delil ve ifadelerle cinayetin namus meselesi nedeniyle işlendiğinin belirlendiğini ifade eden savcı, sanıkların gösterdiği yerde bulunan kafatası parçasından alınan DNA örneklerinin büyük oranda maktulle eşleştiğini söyledi.

4 sanık hakkında da ağırlaştırılmış müebbet hapis isteyen Cumhuriyet savcısı; Mehmet A, Abdurrahman A. ve Mehmet A'nın cinayeti haksız tahrik altında işlediklerini belirterek 24 yıl hapis cezası talep etti.
Sanık avukatlarının savunma için süre istemeleri nedeniyle duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
-Olayın geçmişi
Ali A, 28 Ekim 2007'de kardeşi Kemal A'ya ulaşamadığı gerekçesiyle polise "kayıp" başvurusunda bulunmuştu. Köydeki "yengesiyle ilişkisi var" dedikodusundan yola çıkarak cinayeti aydınlatan polis, öldürülen Kemal A'nın ağabeyi, yengesi ve yengesinin 3 kardeşini gözaltına almıştı.
Darp edilen Kemal A'nın, elleri ve ayaklarının bağlandığı, daha sonra ölmesinin beklendiği öne sürülmüştü. Öldüğü anlaşılan genç adamın daha sonra Bozkır ile Ahırlı ilçeleri arasındaki piknik alanına atıldığı iddia edilmişti.
Kemal A'nın (29), öldürülmesinden sorumlu tutulan ağabeyi Mehmet A, yengesi Hacer A. ile yengesinin kardeşleri Abdurrahman A. ve Mehmet A. tutuklanırken, Meryem S. serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA