CHP'de kıyamet kopacak

CHP'nin krize dönen aday belirleme sürecine Sarıgül damgasını vurdu. Kısa bir süre önce CHP'ye geçen Mustafa Sarıgül'ün şartları tek tek yerine mi getiriliyor?

CHP'de kıyamet kopacak
Vatan Gazetesi yazarı Okay Gönensin, İstanbul'daki bazı ilçelerin adaylarının son dakikaya bırakılmasının sebebinin Mustafa Sarıgül'ün CHP'nin 'garanti' alacağı ilçelerle ilgili bir anlaşma yapmış olabileceğini yazdı.

Gönensin'e göre İstanbul'da büyük ilçelerin adaylarının belirlenmesi Kemal Kılıçdaroğlu yerine Mustafa Sarıgül'e bırakıldı.

İşte Okay Gönensin'in gündeme bomba gibi düşecek o yazısı:

İstanbul'un ve İzmir'in “garanti” sayılan ilçelerinin belediye başkan adaylarının belirlenmesini CHP sona bırakmıştı. İllerin çoğundan daha büyük olan bu ilçeler için çok sayıda aday adayının adı konuşuluyordu.

İstanbul adaylarının belirlendiğine ilişkin haberler ve bazı isimler ortaya çıkarken CHP'de kavga da çıktı. Pazar akşam saatlerinde resmen açıklanmış adaylar yok, kesinleştiği bildirilen bazı aday isimleri var.

Anlaşılan, Mustafa Sarıgül İstanbul büyükşehre CHP adayı olurken, bu “garantili” ilçelerle ilgili bir anlaşma da yapılmış ve Sarıgül'ün istediği isimler aday olacak.

CHP'de bu şekilde aday belirlemesine isyan edenler “İstanbul Sarıgül'e terk edildi” diyormuş. “Garanti” görülen ilçeler için geçen isimlere bakıldığı zaman, böyle bir durum olduğunu görmemek mümkün değil.

Sarıgül, İstanbul'un dışına çıkmak, Ankara'ya ilerlemek isteyen bir siyasetçi. Daha önce Baykal'a karşı CHP Genel Başkan adayı olmuştu, sonra CHP'den ihraç edilmişti. “İktidar yürüyüşünü” İstanbul'dan başlatma iddiasında olan CHP tarafından davul zurnayla aday yapıldı ve belli sözler de verildi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ