İlçe Merkezi Nüfusu Bir Yılda Sadece 'Bir Kişi' Azaldı

Bolu'nun Dörtdivan ilçesinin 2013 yılı nüfusu, bir önceki seneye göre sadece bir kişi geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2013 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, Bolu'nun il nüfusu 283 bin 496 oldu.
Dörtdivan ilçe merkezinin 2012'deki nüfusu 2 bin 932 iken bu sayı geçen yıl bir kişi azalarak 2 bin 931'e düştü.
İlçede 2012'de bin 426 erkek, bin 506 kadın yaşıyordu. Geçen sene erkek sayısında 3 kişilik artış (bin 429), kadın sayısında 4 kişilik azalma (bin 502) görüldü.

- "İlçeden göçü engellemek için yoğun çaba harcıyoruz"
Dörtdivan Kaymakamı Nursan Vural Zorlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaşayan insanların geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu söyledi.

Tarım ve hayvancılık dışında genel olarak çalışılan başka sektör olmadığını dile getiren Zorlu, "İlçe nüfusumuzda geçen yıla göre bir kişilik bir azalma olmuş. Ölüm veya doğum oranlarında net bir bilgi olmadığı için bu azalmanın neden kaynaklandığının bilgisini vermek zor" dedi.

Belediye Başkanı Sefer Akman ise ilçe nüfusunu muhafaza ederek güzel bir iş başardıklarını ifade etti.

Akman, ilçeden göçü engellemek için yoğun çaba harcadıklarını bildiren Akman, "Bu muhafaza etme adına da çok direniyoruz ve zorlanıyoruz. İnsanlar daha sosyal yaşamak, gelişmelerden daha fazla pay almak, çalışmak, iş, emek ve eğitimin karşılığını almak için büyükşehirlere göç ediyor. Biz bu sayıyı muhafaza etmişiz" diye konuştu.

Kaynak: AA