Sivas'tan Kısa Kısa

Şarkışla Devlet Hastanesi bünyesinde endoskopi cihazı hizmete girdi.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr İkbal Gökçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede iyileştirme çalışmalarının son halkası olarak mide ve bağırsak rahatsızlıklarının erken tanı ve tedavisini sağlayacak endoskopi cihazının kurulumunun tamamlandığını söyledi.

Şarkışla halkı başta olmak üzere Altınyayla ve Gemerek ilçeleriyle buralara bağlı belde ve köylere de hizmet verdiklerini aktaran Gökçek, cihazın hayırlı olmasını temenni etti.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Peker de cihazın kanserli dokuların erken teşhis edilmesinde kullanılan "FICE" özelliği sayesinde mide ve bağırsak dokularının son derece net şekilde görüntülenebildiğini belirtti.

Ayda 50 hasta kabul edebileceklerini aktaran Peker, sisteme yapılacak takviyelerle bu sayının iki katına çıkacağını söyledi.

Peker, cihaz sayesinde hastanede mide ülseri, gastrit, mide kanseri, reflü, hemoroid, kalın bağırsak hastalıkları ve kanseri tanılarının konulabileceğini sözlerine ekledi.

- Suşehri
Suşehri Belediyesi öğrencilere bin 500 adet diş macunu ve fırçası dağıttı.

Diş temizliği setlerini okul müdürlerine teslim eden Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, ağız ve diş sağılığının önemsenmesi gerektiğini söyledi.

Sağlıklı yaşam için diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmek gerektiğini dile getiren Yüksel, "Çocukların günde en az iki kez dişlerini fırçalamayı alışkanlık haline getirmesi gerekir" dedi.

Dağıtıma, Kaymakam Kadir Perçi ve AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce de katıldı.

Kaynak: AA