Erdoğan: 'Bütün sanatçılar sizin gibi düşünmek zorunda mı?'

Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ASKON'da yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde türkücü Yavuz Bingöl'le ilgili tartışmaya değindi.

Erdoğan: 'Bütün sanatçılar sizin gibi düşünmek zorunda mı?'
Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ASKON'da yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde türkücü Yavuz Bingöl'le ilgili tartışmaya değindi. Erdoğan, Bingöl'le ilgili 'Birlikte Yemen Türküsü'nü söyledik, hemen linç edilmeye başlandı' diye konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözleri:

"Geçen gün Türkmenistan'a gittik her yerde bu yapılardan var. Bunlar Boğaziçi köprüsü'ne karşıydılar, Fatih Sultan Mehmet'e, Yavuz Sultan Selim köprüsüne de karşıydılar.

Biz ne olursa olsun Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Biz sabrettik, asil duruş sergiledik.

30 Ağustos resepsiyonunda Yavuz Bingöl'le Yemen Türküsü'nü söyledik. Hemen linç edilmeye başlandı. bugün de bu linç devam ediyor. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bütün sanatçılar sizin gibi düşünmek zorunda mı? Sizin gibi düşünmeyenlere tu kaka demek sizin anlayışınız.

Alev Alatlı'ya da aynısını yaptılar. Ahmet Kaya'nın bu ülkeden gidişi boynumuzu bükmüştür. O gün bu yazıları yazanlar hasta ruhludur.

Kalkıyor benim Başbakanımla aramı açmaya çalışıyor. Yok başbakan yolsuzluk yapmazmış Cumhurbaşkanı yolsuzluk içindeymiş. Senin nerede belgen? Biz eğer yolsuzluk içinde olsaydık senin patronunun yolsuzluklarını ortaya çıkaramazdık.

Bütün sanatçılarımıza sesleniyorum: cesur olun. Hiçbir sanatçımızın tahkir edilmesine izin vermeyeceğiz.Biz hiçbir zaman kutuplaştırmanın yanında olmadık. Bizim her yerde söylediğimiz şey: Adalet. Biz adaletin hükmedilen bir yer istiyoruz. Bu yüzden dünya 5'ten büyüktür. Biz gayret edeceğiz tevfik Allah'tan."