Suşehri'den Kısa Kısa

Suşehri ilçesinde öğrencilere giysi ve ayakkabı yardımında bulunuldu.

TOKİ Kösedağ İlköğretim Okulu'nda düzenlenen dağıtım töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Kadir Perçi, sivil toplum örgütlerinin önemine değinerek bu tarz yardımlaşmanın devam etmesini diledi. Perçi, kışlık giyecek ve ayakkabıların ilçedeki çeşitli okullarda okuyan 50 öğrenciye verileceğini kaydetti.

SUSİAD Başkanı İlyas Koçali de yardımların Sivas Ticaret Odası Başkanlığı tarafından gönderildiğini belirterek, "İçerisinde kaban, ayakkabı ve kazaktan oluşan yardımlar ilçedeki beş okulumuzda belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edildi. Yardımlarımız bundan sonrada devam edecektir" dedi.

- Kamu borçlarının taksitlendirilmesi
Suşehri'nde Kamu Borçlarını Taksitlendirme Yasası'ndan 642 kişinin faydalandı.
Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ekim 2014 tarihinde yürürlüğe giren ve 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek "Kamu Borçlarını Taksitlendirme" yasasından belediyeye borcu olan 4 bin 334 kişiden 642 kişinin yararlandığını bildirdi.
Çıkan yasanın kamuya borcu olanlar için bir fırsat olduğuna işaret eden Yüksel, "Hükümetimiz tarafından çıkartılan yasa doğrultusunda, belediyenin gelir şefliğine emlak, su ve çevre temizlik borcu olan 4 bin 334 kişiden, bin 524'ü su, 2 bin 168'i ise emlak vergi borcu olan kişi sayısıdır. Belediyemize borcu olan bu kişilerden 642'si çıkan yasadan faydalanmıştır. 1 Aralık 2014 tarihinde sona eren ve vatandaşların mağdur olmamaları açısından 31 Aralık 2014 tarihine kadar ertelenen yasadan diğer vatandaşlarımızın da faydalanmalarını arzuluyoruz" diye konuştu.

Yüksel, Suşehri Belediyesinin yaklaşık 2 milyon lira alacağı olduğunu ifade ederek, yasanın borcu olan vatandaşlar için fırsat olduğunu ve bu yasadan en kısa sürede faydalanmaları gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA