'İsparta Eğitimde 2023 Vizyonunun Ötesine Geçti'

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, 2014 yılının çok sayıda projenin hayata geçirildiği verimli bir yıl olduğunu bildirdi.

Vali Özkan, Isparta Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda düzenlediği basın toplantısında, 2014 yılının değerlendirmesini yaptı, 2015 yılı için hedeflerini açıkladı.

Bu yıl içinde en fazla yatırım yapılan alanlardan birinin eğitim olduğunu belirten Özkan, "Eğitim hizmetleri her şeyin başı. Isparta derslik başına düşen öğrenci sayısında şimdiden 2023 vizyonunu yakaladı. Hükümetimizin 2023 için derslik başına düşen öğrenci sayısında belirlediği rakam 24. Biz Isparta'da 20 rakamına ulaştık" dedi.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayında Türkiye ortalaması 16 iken Isparta'da 14'ü yakaladıklarını vurgulayan Özkan, bu rakamın aynı zamanda OECD rakamı olduğunu ifade etti.

Okullaşma oranlarında, okul öncesinde Türkiye ortalaması yüzde 44 iken kentte yüzde 64'e ulaştıklarını anlatan Özkan, "Eğitimde 901 proje devam ediyor. 2 milyar 82 milyon lira para ayrıldı. Eğitimde toplam kalite yarışmasında Türkiye üçüncüsü olduk. TÜBİTAK'a en fazla proje gönderen ve en fazla projesi sergilenen iliz. Biz eğimi insan hakkı olarak görüyoruz, ayrıcalık meselesi değil" diye konuştu.

Spor alanında da büyük yatırımlar yaptıklarını dile getiren Özkan, 2 yıl içinde 11 bin olan sporcu sayısını 25 bine çıkardıklarını, okul sporları alanında 3 bin 500 olan lisanslı sporcu sayısını 8 binin üzerine çıkardıklarını söyledi.

Bu yıl yaklaşık 50 spor organizasyonuna imza atıldığını kaydeden Özkan, "Umut dolu yarınlar için güçlü bir gençlik lazım. İlimizin bu noktada iyi bir konumda olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

- "Sağlık hizmetlerinde birinciyiz"
Özkan, Isparta'nın sağlık hizmetlerinde de Türkiye birincisi olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Hasta memnuniyet oranında Türkiye ortalaması yüzde 74 iken, bu rakam Isparta'da yüzde 89. Türkiye genelinde 10 bin kişiye 15 yatak düşerken Isparta'da 46 yatak düşüyor. Isparta her yönüyle yaşanılabilir bir şehir haline geldi. 2004'te ambulanslarla 3 bin 900 vaka taşınmıştı. 2014'te bu rakam 25 bini aştı. Artık vatandaş bir telefon açtığında ilk yardım ekipleri, AFAD ekipleri hemen vatandaşın yanında. 3 bin 900 hastaya evde bakım hizmeti veriliyor. Bakıma muhtaç 3 binin üzerinde yaşlıya da bakım için istihdam yapılarak bu konu için 25 milyon lira maaş verildi.

"
Tarım alanında da nitelikli işlere imza atıldığına değinen Özkan, 2014'te çiftçilere 40 milyon lira destek verildiğini ifade etti.

Yapılan yatırımlarla Isparta'nın Türkiye'nin meyve sebze deposu haline geldiğini belirten Özkan, kentin 20 yıllık yatırımlar sonucu yaş sebze meyve depolama kapasitesinde Türkiye birincisi olduğuna işaret etti.
- 2015 hedefleri
Vali Özkan, 2015 yılı içinde Davraz Kayak Merkezi'nde sezonun uzatılması için çalışmalar yapılacağını, alternatif turizme ağırlık verileceğini, önemli bir sorun olan öğrencilerin barınma sorununa eğilineceğini, köy kalkınma birliklerinin daha aktif hale getirileceğini, şehir hastanesi yapımının hızlandırılacağını, Sütçüler ilçesi ile Antalya arasındaki mesafeyi 40 kilometre kısaltacak Melikler Köprüsü'nün bitirilmesi konusunun öncelikli hedef olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA