Erkekler bu haber size

Üroloji Uzmanı Dr. Halil İbrahim Bozkurt erkeklerin büyük sorunu prostat hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Erkekler bu haber size
TGRT Haber'de canlı yayında prostat rahatsızlığı hakkında bilgi veren Uzman Doktor Halil İbrahim Bozkurt, "Ömrümüz ne kadar uzun olacaksa prostata yakalanma riski de o ölçüde artıyor" dedi.

Prostatın her erkekte olan bir organın ismi olduğunu söyleyen Doktor Halil İbrahim Bozkurt "Prostat ergenlik döneminde aktifleşir spermin hayati fonksiyonlarını sağlayan salgıları üretir görevi budur. Prostat 40'lı yaşlardan sonra büyüyerek içinden geçen idrar borusunu sıkıştırır o da bir takım şikayetlere yol açar" dedi.

Prostatın hastalıklarını üç kısımda topladıklarını söyleyen Bozkurt bunlar; prostatın iltihapları, prostatın büyümesi, prostatın kanserleri şeklinde konuştu.

Üroloji Uzmanı Dr. Halil İbrahim Bozkurt şunları söyledi; Prostat 40'lı yaşlardan sonra erkeklik hormonundaki dönüşümden kaynaklanan bir problemdir. Ömrümüz ne kadar uzun olacaksa prostata yakalanma riski de o ölçüde artar. Prostat idrarla ilgili her türlü şikayeti yapabilir. İdrara başlarken bekleme, idrar yaparken arada kesilme, çatallanma, gece bir kaç defa idrara çıkma, idrar yapamamaya kadar giden idrarla ilgili aklınıza gelen her türlü şikayet prostat hastalıklarında mevcuttur.