Bozkır, Kktc'de

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Lefkoşa'da şehir turu yaptı.

KKTC'de temaslarda bulunan Volkan Bozkır, Lefkoşa'da şehir turu yaptı. Bozkır'a KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça eşlik etti.
Lefkoşa şehir turuna Selimiye Camisi'nden başlayan Bozkır, ardından Bedesten'deki Avrupa Birliği "Küçük Ütopyalar" sergisini gezdi. Çarşıda vatandaşlar ve esnafla sohbet eden Bozkır, Büyük Han'da bir süre dinlendi ve sulu muhallebi yedi.
Daha sonra Lokmacı Sınır Kapısı'na giden Bozkır, buradaki güvenlik güçleri ile konuştu ve bilgi aldı.
Bozkır, burada yaptığı açıklamada, Berlin Duvarı'nın yıkılışının 25. yılı yaşanırken Kıbrıs'ta duvarların bulunmasını bölge, ülke ve insanlık adına utanç verici olarak nitelendirdi. Kıbrıs'ın tekrardan birleşip insanların yeniden bir araya gelmesi gerektiğini söyleyen Bozkır, Rum tarafının bir an önce masaya dönüp görüşmelere devam etmesini diledi.
KKTC'deki tüm yöneticilerin kararlı ve ne yaptığını bilen kişiler olduğunu dile getiren Bozkır, Kıbrıs Türkleri'nin mücadelesini devam ettirip daha iyi noktalara taşıyacağına inandığını, aradaki duvarları yıkmanın da yine yetkililerin elinde olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA