(özel Haber) İzmir'in Uludağ'ı Sahipsiz Kaldı

Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan ve ''Egenin Uludağı'' olarak bilinen Bozdağ Kayak Merkezi sahipsiz kaldı.

(özel Haber) İzmir'in Uludağ'ı Sahipsiz Kaldı
Geçtiğimiz yıllarda İzmir Valiliği İl Özel İdaresi'ne bağlı kayak merkezinin bir bölümünde 2013 yılında çığ tehlikesi yaşanmasının ardından tesis kapılarını ziyaretçilerine kapatmıştı. Bütünşehir yasası kapsamında İl Özel İdare'lerin kapanmasının ardından Orman Genel Müdürlüğü'ne devredilen kayak merkezi ise şimdilerde tamamen kaderine terk edilmiş durumda.
KAPIDA GÜVENLİK BİLE YOK
Kapısına kilit vurulan kayak Merkezi'nin içler acısı hali ise görenlerin yüreğini sızlatıyor. Kapsında "Girilmez" yazan kayak merkezinde ne bir güvenlik görevlisi ne de bir görevli memurun olmaması tesisin atıl vaziyette olduğunu gözler önüne seriyor. Özellikle kış sezonunda vatandaşların akınına uğrayan kayak merkezinin kapısına kadar gelen vatandaşlar hayal kırıklığına uğruyor. Kilometrelerce yol gelen vatandaşlar burada hatıra fotoğrafı çekilip geri dönmek zorunda kalıyor.

KADERİNE Mİ TERKEDİLDİ?
Ege Bölgesi'nin sayılı merkezleri arasında yer alan Bozdağ Kayak Merkezi'nin akıbetinin ise ne olacağı, açılıp açılmayacağı ise merak konusu. Merkeze gelen vatandaşlar ise tesisin neden kapalı olduğunu merak ettiklerini, böylesine güzel bir tesisin atıl vaziyette yok olup gideceğini ve yetkililerin bir an önce konuya duyarlılık göstererek tesisin turizme kazandırılması gerektiğini söylediler.

ORMANCILARDAN AÇIKLAMA
Tesisin devri ve kapalı bulunmasıyla ilgili açıklamayı ise İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Çetinkaya yaptı. Çetinkaya şunları söyledi:
''İzmir Valiliği, İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün 28.05.2014 tarihli ve 12674 sayılı yazısı ekinde 6360 Sayılı Ondört İlde Büyükşehir ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Geçici 1 inci maddesinin (1) inci fıkrası hükmü gereğince kurulan "Devir, Tasviye ve Paylaştırma Komisyonu'nun 12.05.2014 tarihli ve 59 sayılı kararı gereğince 10.06.2014 tarihinde tesis İdaremizce teslim alınmıştır. Bakanlığımızın 05.08.2014 tarih ve 128 no'lu Oluru ile verilmiş olan izin iptal edilmiştir. Tesisin Bayındır İşletme Müdürlüğü demirbaş kayıtlarına alınarak değerlendirilmesi çalışmalarına başlanılmış ve devam etmektedir. Demirbaş kayıtlarına alma işlerinin tamamlanmasından sonra Genel Müdürlüğümüzün de uygun görmesi halinde tesisin işlettirilmesi amacıyla 2886 Sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde işlem tesis edilecektir.''
Kaynak: İHA