'Kadir İnanır gitsin keçi reklamlarında oynasın'

Suriye Dostluk Derneği Genel Başkanı Kadriye Esra Aygün, ünlü sanatçı Kadir İnanır'a yüklendi. Aygün, "Kadir İnanır, Akil insan olarak keçi reklamlarını çekmeye devam etsin ama siyasete karışmasın" dedi.

'Kadir İnanır gitsin keçi reklamlarında oynasın'
'Kadir İnanır gitsin keçi reklamlarında oynasın'
Suriye Dostluk Derneği Genel Başkanı Kadriye Esra Aygün, ünlü sanatçı Kadir İnanır'a yüklendi. Aygün, 'Kadir İnanır, Akil insan olarak keçi reklamlarını çekmeye devam etsin ama siyasete karışmasın' dedi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiye programına konuk olan Suriye Dostluk Derneği Genel Başkanı Kadriye Esra Aygün, ünlü sanatçı Kadir İnanır'a yüklendi.

Akil İnsanlar Heyeti'nin Akdeniz Bölgesi üyesi olarak çalışmalara katılan Kadir İnanır'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, 'Umut veren tek siyasetçisi Selahattin Demirtaş' açıklamasını Sarıkaya, Aygün'e sordu.

'Bu olaya duygusal bakmaması lazım. Çözüm süreci Tayyip Erdoğan tarafından getirildi' diyen Kadriye Esra Aygün, 'Ama Kadir İnanır bir Karadenizli olarak yiğin hakkını yiğide vermeyi bilmeli. Biz çözüm sürecine karşı kürt kelimesini kullanamıyorduk. Bir Kadir İnanır çok ünlü, büyük bir sanataçı kalkıpta hiç bir zaman bu kürtler sırf Şivan Perver'i dinliyor diye, sırf Ahmet kaya'yı dinliyor diye niye gece yarısı okullardan, yurtlardan alınıp öğrenciler işkencelere maruz kalıyor demedi. o zamanlar demediyse Akil insan olarak cumhurbaşkanımız tarafından yönlendirildiyse eğer bu saatten sonra şu iyidir bu kötüdür deyip kimseyi birbirine düşürmesin. Ortamı sıkıştırmanın anlamı yok. Akil insan olarak keçi reklamlarını çekmeye devam etsin ama siyasete karışmasın' ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE