Büyükşehir Belediyesinden Harmancık Turizmine Modern Tesis

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Harmancık ilçesine, Ilıcaksu mevkisindeki termal suların değerlendirilmesi amacıyla modern bir turizm tesisi kazandıracak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ilıcaksu mevkisindeki termal su bölgesinde incelemelerde bulundu.
Altepe, Harmancık Kaymakamı Hakan Engin ve Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya'nın da katıldığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada, bölgeye termal suların değerlendirileceği bir tesis kurulacağını bildirdi.
Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın her alanda gelişimi ve kalkınmasını sağlarken bir yandan da yeni ilçelerde çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Altepe, "Dağ yöresinin güzel ilçesi Harmancık'ta, Ilıcaksu mevkisinde, bölgemizin ekonomisine katkı sağlayacak unsurlardan biri de termal sularımız. Şu anda sadece Ilıcaksu bölgesinde, bu havzada büyük bir tesise yetecek kadar yani 4 litre/saniye civarında su bulunuyor. Belki daha da zenginleştirilerek bu miktar daha da artacak" ifadesini kullandı.
Çetinkaya ise bölgedeki nitelikli termal suların atıl durumda olduğunu ifade ederek, "Ilıcaksu'da incelemelerimizi yaptık. Buraya güzel bir tesis yaptığımız zaman hem dağ bölgemiz hem ilçemiz hem de buradaki mahallelerimiz için çok güzel bir yatırım olacak" değerlendirmesinde bulundu.
Daha sonra Altepe, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) aracılığıyla Harmancık'a kazandırılan eko turizm bölgesindeki bungalov konaklama evlerini inceledi.
Kaynak: AA