Havza Tarımsal Ürünleri İşleme ve Tarım Makineleri İosb Yönetim Kurulu Toplandı

Havza Tarımsal Ürünleri İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) Yönetim Kurulu Havza Kaymakamı Alper Tanrısever başkanlığında bir araya geldi.

Havza Kaymakamlığı makam odasında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar ve Başkan Yardımcısı Aydın Kaya katıldı.

Toplantıda Havza TSO Başkanı Acar, Havza Tarımsal Ürünleri İşleme ve Tarım Makineleri İOSB'de devam eden altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Acar, "Çalışmalarımız planlandığı şekilde devam ediyor. Altyapı işimiz yüzde 40'a ulaştığında enerji nakil hattı çalışmalarına başlanacak. Bunun da yaklaşık maliyeti 7 milyon lira olacak. Enerji nakil hattımız yeraltı hattı olarak planlandı. Bu şekilde yatırımcılara daha sağlıklı hizmet verebileceğiz" dedi.

Toplantıda ayrıca Havza Tarımsal Ürünleri İşleme ve Tarım Makineleri İOSB'nin 2015 yılı tahmini bütçesi görüşüldü.
Kaymakam Tanrısever, toplantının verimli geçtiğini, Havza Tarımsal Ürünleri İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin bir an önce faaliyete geçmesi adına çalışmaların sürdüğünü belirterek şunları kaydetti:
"Havza ve bölgemizde istihdam sorunu çözecek olan Havza Tarımsal Ürünleri İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete geçmesi için çalışmalarımız aralıksız devam etmekte. İnşallah önümüzdeki dönemde yatırımcılarımıza çağrı yapacağız. Bunu yaparken OSB'mizin artılarını yatırımcılara çok iyi anlatmalıyız. Bunların başında OSB içerisinden geçen demiryollu hattı var. Bu yatırımcı içi çok büyük avantaj."
Belediye Başkanı Murat İkiz ise Devlet Demir Yolları ile OSB içerisinde kurulacak bir yükleme istasyonu kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "İnşallah Devlet Demir Yolları OSB içerisinde bir yükleme istasyonu kuracak. Bu da yatırımcılar için nakliyenin düşmesi anlamına geliyor. OSB'miz aynı zamanda kara yoluna da yakın olması ile ayrı bir avantaja sahip" dedi.

Kaynak: AA