Doğanyol’da Kartlı Sulama Sistemine Geçilecek

Malatya’nın Doğanyol İlçesi’nde sulama için özellikle kartlı su sayaçları sistemine geçileceği bildirildi.

Doğanyol’da Kartlı Sulama Sistemine Geçilecek

Doğanyol Sulama Kooperatifi Başkanı Şefik Cengiz ve Kooperatif Denetim Üyesi Celal Akyol, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi’yi makamında ziyaret ederek Doğanyol'un tarımsal üretim, sulanabilir alanlar ile diğer tarımsal konulardaki teşvik ve destekler ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi yaptığı konuşmada, "Bakanlığımızın tarımsal birçok alanda desteği bulunmaktadır. Doğanyol özellikle ılıman iklim yapısı ile tarımsal üretim için çok elverişli bir ilçemiz. Güneş enerjili seralar kurularak üretim potansiyeli artırılabilir. Her türlü tarımsal faaliyette ve yatırımda bulunacak girişimcilerimize teşviklerle ve teknik destekle yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Doğanyol Sulama Kooperatifi Başkanı Şefik Cengiz ise, Doğanyol'da tarımsal sulama için özellikle kartlı su sayaçları ile sulama yapmayı düşündüklerini, bunun için projelerinin bir kısmını tamamladıklarını, bir takım eksikliklerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın vereceği teşvik ve destekleri ile yararlanmayı düşündüklerini iletti.
Kaynak: İHA