Koçtaş Mağazalarında Atık Toplama Noktaları Oluşturuldu

Koçtaş'ın 20 ildeki 43 mağazasında oluşturulan atık toplama noktalarıyla geri dönüşüme katkı sağlanacak.

Koçtaş'tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin "Daha Güzel Evler, Daha Güzel Hayatlar" vizyonuyla müşterilerine yaratıcı, yenilikçi ürün ve hizmet sunmanın yanı sıra çevreye de duyarlı çalışmalarıyla geleceğe yatırım yaptığı kaydedildi.
Koçtaş ve Anel Doğa iş birliğiyle 20 ilde bulunan 43 mağazada atık toplama noktalarıyla geri dönüşüme büyük katkı sağlanmasının hedeflendiği ifade edilen açıklamada, kullanım süreleri dolmuş elektronik ürünlerin ücret talep edilmeden alınarak geri dönüşümde kullanıldığı bildirildi.

Açıklamada, 43 Koçtaş mağazasından toplanan elektronik atıkların Anel Doğa'nın Kartepe'deki 30 bin metrekarelik entegre tesisinde geri dönüşüme kazandırıldığı aktarılarak, şu blgi verildi:
"Atık malzemelerin sökülüp ayrıştırılarak, ham madde olarak imalat sürecine yeniden kazandırılmasının sağlandığı bu projeyle hem atık malzemelerin çevreye saçılmasının engellenmesi hem de elektronik malzemelerdeki sağlık tehdidi yaratan atıkların bertaraf edilmesi hedefleniyor. İlk etapta, başlangıç olarak 2 yıl sürecek şekilde planlanan iş birliğiyle atık miktarı azaltılarak doğal kaynakların korunması amaçlanıyor.
Proje kapsamında çevre kirliliğinin önüne geçirilerek doğanın korunmasına yardımcı olunacak ve sürdürülebilir üretim süreci yaratılarak ülke ekonomisine katkı sağlanacak."
Kaynak: AA