Agd'den 'Mekke'nin Fethi' Programı

Anadolu Gençlik Derneği'den (AGD) düzenleyecekleri "Mekke'nin Fethi" programına vatandaşlar davet edildi.

AGD Siirt Şube Başkanı İsmail Şakıma, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri programın bu yıl yurt dışından gerçekleşen katılımla daha geniş bir program yapacaklarını belirtti.

İslam fetihlerin asıl gayesinin dinin yüceltilmesi, yeryüzünde hak ve adaletin tesis edilmesi olduğunu ifade eden Şakıma, "Peşi sıra sürüklendiğimiz yoğun gündemlerden uzaklaşıp, kendi öz değerlerimize ve nefis muhasebesi yapmak adına gerçekleştireceğimiz bu programı son dönemlerde ilimizde görülen huzursuz ortamın bertaraf olması ve insanımızın manevi olarak kenetlenmesi için gerçekleştireceğiz" dedi.

Programa katılanlarla ilgili bilgi veren Şakıma, şunları kaydetti:
"Çok önemli misafirlerimiz gelecektir. Başta Yazar Halil İbrahim Uzun'un "Mekke'nin Fethi ve Kardeşlik" sunumu olmak üzere, Somalili Hafız Abdulselam Abdi, Hafız Ahmet Işık, Siirtli hafız hocamız Ramazan Toprak ile sanatçılar Fikret Bayraktar ve Osman Gündüz programımıza konuk olacaktır. Mekke'nin Fethi'nin 1384. Yılı anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi ve şiirlerle 'hoş bir sada bırakmak', "bu şehirde hayat var" demek için tüm vatandaşlarımızı programımıza teşrif etmesini bekleriz."
Şakıma, kentte 27 Aralık Cumartesi günü saat 18.00'da Siirt Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenleyecekleri "Mekke'nin Fethi" programına tüm vatandaşları davet ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA