İskenderun'da İnternet Kafe Denetimi

İskenderun Kaymakamlığı, internet kafelerin denetimi konusunda çalışma başlattı.

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, yaptığı açıklamada, internet kullanımının yaygınlaşmasıyla internete girme yaşının okul öncesi döneme kadar düştüğünü belirti.
Bilgisayar teknolojileri ve internetin, günümüz insanının, bilgi ve iletişim ihtiyaçlarına daha kolay, hızlı ve ekonomik çözümler bulabilmesini sağladığını ifade eden Özyiğit, "Bilginin iki yönünün keskin bir kılıca benzediği kabul edilirse, doğru kullanılmasının yararlı, yanlış kullanılmasının zararlı olabileceği de göz önünde bulundurulması gerekiyor" dedi.

İskenderun'da 80 internet kafenin bulunduğunu belirten Özyiğit, oluşturulan komisyonlarla internet kafelerin düzenli aralıklarla kontrol edileceğini, kontrollerde yükümlülükleri yerine getirmeyen kafelere gerekli yasal işlemlerin yapılacağını kaydetti.

Çocuk ve gençlerin güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamaya çalışacaklarını ifade eden Özyiğit, ebeveynleri ve esnafı çocukların her türlü olumsuzluk ve tehlikelere karşı korunmasına karşı duyarlı olmaya davet etti.
Kaynak: AA