Mudanya'da 'Atatürk Ormanı' Oluşturulacak

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Atatürk Siluetli Orman Projesi" için Mirzaoba Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Türkiye ve dünyada tek olacağını söyledi.

Mahallede 178 dönüm arazinin proje için mevcut durumda olduğunu dile getiren Türkyılmaz, şöyle konuştu:
"Uygun yer için arayışlarımız devam ediyor. Gerçekleşecek proje ile Mudanya'yı aynı zamanda dünyaya tanıtacağız. Belirlenecek arazide, tespit edilen ve yetişebilen ağaçların dikim çalışmalarına başlanacak. Atatürk Orman Projemiz içerisinde, Soma Ormanı, Ermenek Ormanı ve Barış Ormanı da olacak. Yukarıdan bakılınca Atatürk silueti oluşturacak orman için farklı çeşitlerde gerektiği kadar ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Ormanda bisiklet yolları, dinlenme ve piknik alanları, yürüyüş yolları gibi birçok tesis de olacak. Bu büyük proje için elimizi taşın altına koyuyoruz. Çalışmalarımız bu yönde sürüyor. Tespit çalışmalarımız ilgili müdürlüklerimizle kısa sürede tamamlanacak."
Mahalle Muhtarı Hakkı Aksoy ise projenin Mirzaoba'da yapılmasından çok mutlu olacağını anlattı.
Projenin öncelikle mahallenin bilinirliğini artıracağını belirten Aksoy, "İnsanları ve turistleri buraya çekerek mahallemizin ekonomik anlamda kalkınmasına öncü olacaktır" dedi.

İnceleme gezisine, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Ay, Metin Bağcı ve Metin Şen ile Belediye Fen İşleri Müdürü Adnan Sağlam da katıldı.

Kaynak: AA