Yalman: Balyoz darbe değil

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, “Balyoz” davasını değerlendirdi.

Yalman: Balyoz darbe değil
Emekli Orgeneral Aytaç Yalman, Balyoz Planı”na konu olan semineri “darbe” olarak görmediğini ifade ederek, "Darbe ciddi bir olaydır, öyle 2-3 ayda planlanıp başarılacak bir şey değildir" diye konuştu.

Yalman, seminerin emirine aykırı bir şekilde düzenlendiğin de belirterek, "Emre itaatsizlik başladığı zaman sonuç işte budur. Sıkıyönetimler, darbeler askerlerin kafasında itaatsizlik kavramını geliştirmiştir" dedi.

'TESTİYİ ÇATLATTIK AMA KIRMADIK'

Emekli Orgeneral Aytaç Yalman, eski genelkurmay başkanları İlker Başbuğ ve Hilmi Özkök için şöyle konuştu: “Ben yalnızım. İlker Paşa ile bozulduk. Hilmi Paşa ile problemimiz yok. Bana'Sen şöyle yaptın, böyle yaptın' diye sormuştur. Ben de'Sen de bunu, bunu yaptın' demişimdir. Sonuçta testiyi çatlattık ama kırmadık.”

“Balyoz” davasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e haksızlık yapıldığını da vurgulayan Yalman, "Tertemiz bir vatan evladıdır" ifadelerini kullandı.

27 Nisan bildirisini de değerlendiren Aytaç Yalman, "Çok gereksiz buldum" dedi.

Yaşar Büyükanıt'ın bildiriyi aşağıdan gelen baskı ve hassasiyet nedeniyle yayımladığını dile getiren Yalman “Bu muhtıra duygusallıktan kaynaklandı" diye konuştu.

Kürt sorununa da değinen Yalman, "Kürtlere ilk zamanlarda doğal hakları olan kültürel hakları tanınsaydı askeri bir sorun haline dönüşmezdi" şeklinde konuştu.