'Üniversiteliye Yönelik Ders Kitapları Açıklaması

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulunca "Üniversiteliye Yönelik Ders Kitapları: Nasıl?" konulu çalıştay düzenlendi.


Okul Müdürü Prof. Dr. Atila Yüksel, ikincisini düzenledikleri çalıştaya, Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesinin turizm alanında eğitim veren bölümlerinden öğretim elemanlarının katıldığını belirtti.


Çalıştay ile ortaklaşa hazırlanacak eğitim kitabının altyapısını oluşturacaklarını dile getiren Yüksel, "Mevcut kitaplarda, sıkıntılar olduğunu düşünüyoruz. Çalıştayda konuları belirliyoruz. Çalışmalar sonrası ortak eğitim kitabı hazırlayacağız. Bu kitapların içeriğine de hocalarımız, öğrencilerimiz ve sektör temsilcileri olarak bir arada karar veriyoruz. Bu kitaplarda sadece kuru bilgi yer almayacak" diye konuştu.

Kaymakam İskender Yönden de bilimsel sistem içerisinde yetişmiş öğrencilere, Didim olarak ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek, "Çünkü turist kalite istiyor, kaliteyi üniversite sağlıyor" dedi.

Belediye Başkanı Deniz Atabay da üniversitenin çalışmalarını desteklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından ADÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kerim Gündoğdu, "Öğrenme Stratejilerine ve Stillerine Dayalı Ders Kitapları Hazırlama" başlıklı sunum gerçekleştirdi.
Kaynak: AA