Başbakan Davutoğlu Nevşehir İl Kongresi'nde konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'ndaki AK Parti Nevşehir İl Kongresi'nde konuştu. Davutoğlu'nun gündeminde Kılıçdaroğlu ile yaşadığı "darbecisiniz" tartışması vardı.

Başbakan Davutoğlu Nevşehir İl Kongresi'nde konuştu
Başbakan Davutoğlu Nevşehir İl Kongresi'nde konuştu
Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Gezi olaylarında ve yapılan kumpaslarda alnımızın akıyla çıktık. Anamuhalefet liderleri Ankara'nın dışına çıkamıyorlar. 77 milyon bir tarağın dişleri gibi bizim için eşittir, kardeştir ve kardeş olarak kalacaktır.

TARİHLE PROBLEMLERİ VAR
Babalarının, dedelerinin yazdıkları mektupları okuyamayanlar Osmanlıca'ya neredeyse savaş ilan etti. Bizim tarihimizde ayrımcılık yok. Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet tek bir parçadır, bölünemez. Tarihle problemleri var çünkü kendi kimlikleri ile problemleri var. Bakın gençlerimiz bizi Osmanlıca pankartla karşıladılar. Mutlu olduk.

DARBECİ DEĞİLSENİZ AÇIKLAYIN
Madem ki darbeci değilsiniz açıklayın. 27 Mayıs darbe değildi deyin. Adnan Menderes'i öldüren cuntacılara karşı olduğunuzu söyleyin. Söyleyemezler. Kılıçdaroğlu, eğer darbelerle hesaplaşacaksan önce kendi partililerinle hesaplaş. Siz darbe yaptınız de.

Diyemezler çünkü 27 Mayıs sabahı CHP'liler neredeyse bayram etmişlerdir. Siz 27 Mayıs Demokrasiye vurulmuş bir hançerdir demediğiniz müddetçe biz de size darbeci demeye devam edeceğiz.

İKNA ODALARINDA NUR SERTER DE VARDI

28 post modern darbede CHP'den tek bir ses duydunuz mu? İkna odalarında CHP Milletvekili Nur Serter de vardır. 28 Şubat zulmünü yapanları partinizde barındırdığınız müddetçe biz de size darbeci demeye devam edeceğiz.

Kılıçdaroğlu o dönemler bizi ilgilendirmez diyebilir. O zaman yakın zamana gidelim. 27 e-muhtırasında Cumhurbaşkanımız Erdoğan dik durduğunda CHP Genel Başkan Yardımcısı, ''Genel Kurmay'ın tesbitleri bizim tesbitlerimizden farklı değil altına imzamızı atarız'' demişlerdi. Sayın Kılıçdaroğlu, hiç umutlanmayın kimi arkanıza alırsanız alın bu millet size iktidar yüzü göstermeyecektir.

CHP'li milletvekilleri Gezi, 17-25 Aralık olaylarına açık destek verdi. İhtilali kurtuluş yolu olarak düşünen bir milletvekilinin darbeci olmadığının imkanı var mıdır? Ayrıca biz Sayın Mursi'ye seçilmiş cumhurbaşkanı olduğu için destek verdik. Kendi partisindeki Süheyl BAtum için soru soran muhabire ben de senin kadar biliyorum.

KILIÇDAROĞLU'NA BELGELİ YANIT
(Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sınavsız hiç bir atama yapmadığını söylemesine belge ile sınavsız atama yapılacak duyuru ve sonuç belgesini okudu.)

3209 kişi sınavsız olarak SGK'ya alınıyor. Bizi iktidarımızı özellikle bu konuda itham edemez. Kılıçtaroğlu'nun SGK genel müdürlüğü döneminde CHP il başkanlarına davete usulü ile ihale yapıldığını ve yıllarca bitmediğinin belgeleri var elimizde.

KILIÇDAROĞLU BANA BİR 4 YIL VERİN DİYOR

Kılıçdaroğlu bana bir 4 yıl verin diyor. Çünkü biliyor AK Parti döneminde hazine doldu. Gelecek hazineyi harcayacak alıp şapkasını gidecek. Yok öyle... İddialı isen çıkar projelerini alternatif bir vizyon koy emaneti öyle iste. Bu millet seni de tanıyor CHP'yi de.