Aksaray'da Çiftçilere 5 Bin 190 Meyve Fidanı Dağıtıldı

Aksaray'da 16 çiftçiye ceviz, kayısı, elma ve bademden oluşan 5 bin 190 meyve fidanı düzenlenen törenle dağıtıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Aksaray'da meyve bahçelerinin oluşturulması için fidan dağıtımlarının devam edeceğini söyledi.

Aksaray Tarım Strateji Planı doğrultusunda da meyveciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalar başlatılacağını ifade eden Ataklı, "Aksaray sadece tahıl, pancar ve ayçiçeği üreten bir yer değil. Aynı zamanda meyve üretimi ile de ön plana çıkması gereken bir il. Ortaköy, Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerindeki köylerimizde meyvecilik çalışmalarının iyi şekilde yapılabileceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise bakanlık tarafından çiftçilere her zaman gerekli desteklerin verildiği belirterek, "Meyveciliğin dağınık bahçeler yerine, kaliteli ve miktar bakımından da daha fazla üretim yapılabilecek alanlarda yapılmasını teşvik ediyoruz. Tek dik kapama meyve bahçesi olduğunda, kaliteli ve daha fazla ürün alıyoruz. 2015 yılında 5 dekar ve üzeri talepleri karşılayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından çiftçilere fidanları verildi.

Kaynak: AA