Amaç Erdoğan'ı tökezletmekti

Beyaz Tv’de yayınlanan sunuculuğunu Türker Akıncı’nın yorumculuğunu da Gazeteci – Yazar Hüseyin Gülerce’nin yaptığı Ortak Akıl programına Gülerce’nin 17 ve 25 aralık operasyonları hakkındaki düşünceleri damgasını vurdu.

Amaç Erdoğan'ı tökezletmekti
Gülerce '7 Şubat, Gezi Olayları, 17 ve 25 Aralık; Mahalli seçimlerde AK Parti'yi tökezlettirip, Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını önlemek içindi' dedi.

Ünlü gazeteci 'bu kadar dürüst savcılar hakimler, emniyetçiler daha önce bu yolsuzlukları neden hiç görmemişler? Burada bir samimiyetsizlik var. Sizin niyetiniz yolsuzlukların ortaya çıkmasıysa ben sizinle beraberim; ama geçmiş hükümetler zamanında da hep gözünüzü kapamışsanız bu bizim işimiz değil demişseniz kusura bakmayın ben senin yanından öbür tarafa taş atmam' diye konuştu.

'AMAÇ YEREL SEÇİMLER VE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİYDİ'

Gülerce, 17-25 aralık operasyonlarının iki senede hazırlanmış, kurgusunun çok iyi yapılmış, emniyet yargı ayağının da sağlama alınmış bir siyasi darbe olduğunu söyleyerek '7 şubat mit krizi, haziran 2013 gezi olayları ve 17-25 aralık operasyonlarının 30 mart 2014 yerel seçimleri ve 10 ağustos cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine kurgulandığını' söyledi…

'CEMAAT CHP VE HDP'Yİ DESTEKLEDİ'

Gülerce, 'operasyonlar Recep Tayyip Erdoğan'ı siyasetten tasfiye darbesidir, Eğer yerel seçimlerde İstanbul veya Ankara'dan biri AK partinin elinden gitseydi Erdoğan'ın üzerine çullanacaklardı. O yüzden seçimlerde CHP ve HDP'yi desteklediler. Bir yandan PKK'ya laf edeceksin, KCK Operasyonlarını destekleyeceksin bir yandan da HDP'ye oy vereceksin bu nasıl bir çelişki' dedi.