İlhan Koman Müzesi Ziyarete Açıldı

Dünya çapında üne sahip olan Edirneli heykeltıraş İlhan Koman'ın adının verildiği ve eserlerinin de sergilendiği İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi, sanatseverlerin ziyaretine açıldı .

Trakya Üniversitesi Karaağaç yerleşkesinde bulunan müzede Koman'ın eserlerinin yanı sıra Burhan Doğançay ve Mustafa Plevneli gibi önemli sanatçılarında eserleri sergileniyor.
Müze Sorumlusu Müslüm Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada bir çok değerli sanatçıya ait olan 500'den fazla paha biçilmez eserin müzede sergilendiğini söyledi.

Ücretsiz gezilebilen müzeye sanatseverleri davet eden Özcan, şunları kaydetti:
"Üniversitemize ait olan bu müze 2002 yılında İkinci Beyazıt Sağlık Müzesinin o dönemdeki öğrencilerin okutulduğu bölümde kuruldu daha sonra orası kendi konseptine uygun olunca çağdaş resim ve heykel müzesi oradan kaldırıldı ve 2011 yılında Karaağaca getirildi.

Şu anda müzemiz kendine uygun müze standartlarına uygun bir müze olarak bu binada tüm eserleriyle birlikte sergilenmeye açılmıştır.
Müzemizde çok değerli sanatçılarımızın eserleri bulunmaktadır. Müzemiz ilk kurulduğunda çağdaş resim ve heykel müzesi olarak kurulmuş ama daha sonra İlhan Koman resim ve heykel müzesi olarak isim değiştirmiştir. Müzemizde şu anda toplam 542 tane eser bulunmaktadır. Ziyaretçilere mesai saatleri içinde açıktır. Ücret alınmamaktadır bu aşamada şu an da hafta sonu açık değildir ama bunun görüşmesi yapılmaktadır."
Kaynak: AA