Vali Topaca, Dini Cemaat Önderleriyle Bir Araya Geldi

Hatay Valisi Ercan Topaca, Samandağ'da dini cemaat önderleriyle bir araya geldi.

Vali Topaca, toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede yaşanan problemleri masaya yatırdıklarını ve çözüm noktası konusunda fikir alış verişinde bulunduklarını bildirdi.
Zaman zaman bir araya gelerek, aradaki muhabbeti, sevgiyi, dayanışmayı, kaynaşmayı daha da arttıracak bu çalışmaları devam ettireceklerini ifade eden Topaca, şunları kaydetti:
"Samandağ ilçemizdeki akil insanlar dediğimiz toplumsal önderlerle, kaymakamımız, belediye başkanımız ve diğer kamu yöneticisi arkadaşlarla bir araya geldik. İlçemizde yaşanan problemleri masaya yatırdık ve çözüm noktası adına onları konuştuk. Yine aynı şekilde buradaki cemaatlerin gerek Ermeni Cemaati'nin gerek Ortodoks Cemaati'nin gerekse Alevi vatandaşlarımızın görüşlerini dinledik. Onların herhangi bir probleminin olup olmadığını, kendi hizmetlerini ve cemaatlerinin ihtiyaçlarını karşılama konusunda bir problemle karşılaşıp karşılaşmadıklarını değerlendirdik. Onları enine boyuna dinledik. Tabi bazı sorunlar gündeme geldi. Onları not ettik, takip edeceğiz. Onların çözülmesi konusunda bazı hukuki mahiyette sorunlar olduğu gibi uygulamadan kaynaklı yerel düzeyde bizim çözebileceğimiz sorunlar da tespit ettik. İnşallah onları hızlı bir şekilde çözeceğiz."
İnsan olarak sevmenin bütün dinlerin ortak noktası olduğunun altını çizen Topaca, "İslam dininde de Hristiyanlık öğretisinde de, diğer dinlerin öğretilerinde de insan sevgisi hep ön plandadır. Çünkü hepsinde ilahi kaynak aynı olduğu için insana çok önem veriyor. Devletimiz de Vali olarak ben de insana büyük önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.
Toplantıya, İl Jandarma KomutanıJandarma Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Alevi Kanaat Önderi Şeyh Ahmet Yazıcı, Vakıflı Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Samandağ Ortodoks Cemaati Lideri Dimyan Emektaş katıldı.

Kaynak: AA