Ak Parti Menemen İlçesi 5. Olağan Kongresi

Eski Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'deki toplu ulaşım sistemi düzenlemesine ilişkin, "Seçimden sonra ilk icraatları oturmuş toplu ulaşım sistemini bozmak oldu. Bozmakta bunların eline kimse su dökemez. Aktarma dediler, işi içinden çıkılmaz hale getirdiler. Çinlilerin bile aklı ermiyor" dedi.

Yıldırım, Rüya Düğün Salonu'nda düzenlenen AK Parti Menemen İlçesi 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin genç bir parti olduğunu ama kısa sürede önemli başarılar ve 9 seçim kazandığını söyledi.

Milletin duası ve desteğiyle güçlenen AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla bugünlere geldiğini ifade eden Binali Yıldırım, "Biz millete güvendik, millete inandık" dedi.

AK Parti kadrolarının hizmet için yarıştığını ancak sen-ben kavgası da yapmadıklarını dile getiren Binali Yıldırım, "Bu davanın bugünlere gelmesi, daha fazla hizmetin sığdırılması sayılı kardeşlerimizle olmadı. Bu başarının arkasında sayısız vatandaşımız var. Bu davaya, gönlünü koymuş isimsiz kahramanlara selam ediyoruz" diye konuştu.

- Yerel yönetim eleştirisi
İzmir'in CHP'ye oy verdiğini, ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin İzmirlinin sesine, feryadına kulak tıkadığını ifade eden Binali Yıldırım, ayrıca hizmette partizanlık yapıldığını söyledi.

İZBAN'ın ölü bir yatırıma döndüğünü savunan Yıldırım, "O çevreyolunu da o İZBANI'ı da bitirdik. Seçimden sonra ilk icraatları oturmuş toplu ulaşım sistemini bozmak oldu. Bozmakta bunların eline kimse su dökemez. Aktarma dediler, işi içinden çıkılmaz hale getirdiler. Çinlilerin bile aklı ermiyor" dedi.

AK Parti'nin ise hizmete devam ettiğini söyleyen Binali Yıldırım, Koyundere Menemen Çevre Yolu'nu 2016'da hizmete açacaklarını dile getirdi.
- "2015 seçimlerinde ben yokum"
Milletin yıllardır kendi iradesine sahip olmayan, zoru görünce kaçan, vesayet rejimini savunanlardan çok çektiğini kaydeden Binali Yıldırım, şöyle konuştu:
"Kasım 2002 bir dönüm noktasıdır. AK Parti iktidarıyla buluşma günüdür. O günden bu yana yolculuğumuz devam ediyor, edecek. Cumhurbaşkanımızı seçtikten sonra bu vesayet ekibi tekrar ümitlendiler. Ellerini ovuşturmaya başladılar, 'AK Parti birbirine düşecek' dediler ama orada da hayal kırıklığı yaşattık. AK Parti kendine yakışan en güzel işi yaptı. Bir demokrasi erdemini gösterdi. Birlik, beraberlik, kardeşlik içinde görevi yeni Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'na teslim ettik, yola devam kararı aldık. Şimdi de 2015 seçimlerine hazırlanıyoruz. 2015 seçimlerinde ben yokum ama AK Parti neferi olarak buradayım. Kınık'tan Beydağ'a, Kemalpaşa'dan Selçuk'a 30 ilçede bin 500 mahallede beraber olacağız."
Türkiye'nin artık icraat siyasetinden vazgeçemeyeceğini belirten Binali Yıldırım, milletin de buna müsaade edemeyeceğini ifade etti.

- "Cemaatlerin görevi irşat etmektir, ülkeyi yönetmeye heveslenmek asla değildir"
17 Aralık'ta Gezi olaylarını ve arkasındakileri gördüklerini kaydeden Yıldırım, "Yargı yoluyla milletin adamını nasıl bertaraf ederiz diye 17 Aralık senaryosunu hazırladılar. Bizim inançlı insanlarımızla hiçbir derdimiz olamaz. Yıllarca dinimizin, diyanetimizin daha güzel yaşanması, insanların ihtiyaçlarının karşılanması için bütün gücümüzle çalıştık. Bütün derneklere, cemaatlere eşit derecede destek olduk ama bir şeyin hepimiz farkında olmamız lazım. Cemaatlerin görevi irşat etmektir, ülkeyi yönetmeye heveslenmek asla değildir. Yönetecek siyasettir. Eğer siz bunu unutur boyunuzdan büyük işlere kalkarsanız ülkenin seçilmiş başbakanını alaşağı etmeye çalışırsanız cevabını alırsınız. İnşallah uslanmışlardır. İster uslansınlar, ister uslanmasınlar, Halep oradaysa arşın burada" ifadelerini kullandı.
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da, ülkedeki birlik ve beraberliği bozmak için çalışanların olduğunu, bazı insanların 17-25 Aralık algı operasyonu ile kandırıldığını söyledi.

İzmirlileri kazanmak için çalışacaklarını kaydeden Delican, "İnsanlara doğruyu anlatın, sabırla dinleyin. Dinledikten sonra gerçeği anlatın. Onlar vatandaşı kandırıyorsa biz de gerçeklerle kazanabiliriz. Ben sizden çaba istiyorum" dedi.

Toplantıda, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Mithat Çetin'in listesiyle seçime gidildi.
Kaynak: AA