Hdp Nusaybin İlçe Kongresi Yapıldı

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, "HDP'nin sadece Kürt partisi değil, bugüne kadar tanınmamış, kimlikleri kaybolmuş, birlikte yaşadığımız Asuri, Ezidi ve tüm ezilen halkların partisidir" dedi.

Mitanni Kültür Merkezinde yapılan HDP Nusaybin İlçe 1. Olağan Kongresinde tek listeyle giren Sabiha Gündüz ve Ferhat Kut eş başkan seçildi.
Divanın seçilmesiyle başlayan kongrede, mali ve idari raporların ibrazından sonra Nusaybin'i anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.
Kongrede konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, "HDP'nin sadece Kürt partisi değil, bugüne kadar tanınmamış, kimlikleri kaybolmuş, birlikte yaşadığımız Asuri, Ezidi ve tüm ezilen halkların partisidir" dedi.

HDP'nin insalık, kurtuluş, özgürlük projesi olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:
"HDP, halkların üzerinde baskı kuran, halkların üzerinde kan emici yönetimlerin alternatifidir. Barış ve Demokrasi projesini sonuna kadar savunacağız. Tarih omuzumuza çok ağır yük yüklemiştir. Birlikteliğimizi daha da güçlendireceğiz."
Konuşmalardan sonra yapılan oylamada seçime tek listeyle giren Sabiha Gündüz ve Ferhat Kut, oylamaya katılan 73 delegenin oyunu alarak HDP Nusaybin eş başkanları seçildi.
HDP Nusaybin İlçe Yönetim Kurulu üyleri şu isimlerden oluşuyor:
"Azize Atalay, Gülsüm Atuğ, Arife Acar, Mülkiye Ay, Eylem Dursun, Ömer Aktaş, Ahmet Demir, Mehmet Biçen, Mehmet Aksunger ve Ali Yıldırım."

Kaynak: AA